Ελλάδα

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη για την επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη

ππ

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη για την επίθεση εναντίον του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τον Μάιο του 2018, στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν δώδεκα κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους ο πρώην βουλευτής, νομάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, που διώκεται για εξύβριση λόγω και έργω, αλλά και για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος. Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω παρέλευσης του ωραρίου της γραμματείας, ενώ η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 4 Μαρτίου 2021.Όπως και στις δύο προηγούμενες αναβολές ο Γ. Μπουτάρης έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα, καθώς παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων.

Στην ίδια αίθουσα βρέθηκε και ο εκ των κατηγορουμένων Π. Ψωμιάδης που σύμφωνα με το κατηγορητήριο καταφέρθηκε εναντίον του τέως δημάρχου με μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, προτρέποντας τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της εξύβρισης λόγω και έργω. Η εμπλοκή τους προέκυψε ύστερα από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εξετάστηκε και βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση.

Η άγρια επίθεση εναντίον του τον Μάιο του 2018


Ο Γιάννης Μπουτάρης είχε δεχθεί άγρια επίθεση σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στη Θεσσαλονίκη, τον Μάιο του 2018.

Αρχικά κάποιοι εξύβρισαν τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε και τον έσπρωξαν, τον κλώτσησαν, ενώ κάποια στιγμή ο κ. Μπουτάρης έπεσε κάτω. Ενώ οι συνοδοί του προσπαθούσαν να τον απομακρύνουν, κάποιοι ακολούθησαν και όταν ο δήμαρχος έφτασε στο αυτοκίνητό του, άρχισαν να κλωτσούν την πόρτα και επιχείρησαν να σπάσουν το τζάμι.

Ο Γιάννης Μπουτάρης πέρασε τη νύχτα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους, ενώ χαρακτήρισε εφιαλτικά τα όσα έζησε.
«Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πώ κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση», είχε δηλώσει ο ίδιος στην ιστοσελίδα thestival.

Δείτε επίσης