Ελλάδα

Πλησιάζει ξανά το Καστελόριζο τα ξημερώματα το Oruc Reis

Σε συνεχή επιφυλακή είναι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που παρακολουθούν στενά την πορεία και τις κινήσεις του τουρκικού Oruc Reis

1

Μεγάλη αναμένεται η νύχτα για τους επιτελείς του Πενταγώνου και για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα, το Oruc Reis και τα τουρκικά πολεμικά που το συνοδεύουν, αναμένεται να φτάσουν ξανά κοντά στο Καστελόριζο, δεδομένης της ταχύτητας που κινούνται τώρα.

Όπως έγινε γνωστό, τo βράδυ της Τετάρτης το Oruc Reis βρισκόταν σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων από το ελληνικό ακριτικό νησί.

Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός στόλος του Πολεμικού Ναυτικού είναι σε πλήρη ετοιμότητα και έχει υψώσει τείχος προστασίας γύρω από το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Yπενθυμίζεται πως η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak» με σημερινό της δημοσίευμα ενημερώνει πως η Άγκυρα θα παρατείνει τη NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis, η οποία λήγει αύριο, Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, το ερευνητικό σκάφος θα συνεχίσει τις έρευνές του νοτίως της Ρόδου και της Κρήτης.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης, το τουρκικό Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας της Σμύρνης εξέδωσε νέες NAVTEX, με τις οποίες η Τουρκία ζητά την αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη.

Με αφορμή ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο η Άγκυρα αξιώνει την αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη, επικαλούμενη τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Δείτε επίσης