Ελλάδα

Τι είναι το «Facebook Dating» και πως λειτουργεί

Από σήμερα είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας του Facebook dating στην Ελλάδα. Άτομα άνω των 18 μπορούν να δημιουργήσουν λογαριασμό και με ένα like να «ταιριάξουν» και να επικοινωνήσουν με ένα άτομο που παρουσιάζει παρόμοια ενδιαφέροντα με αυτόν - Προσοχή στι

1

Από σήμερα είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας του Facebook dating στην Ελλάδα. Άτομα άνω των 18 μπορούν να δημιουργήσουν λογαριασμό και με ένα like να «ταιριάξουν» και να επικοινωνήσουν με ένα άτομο που παρουσιάζει παρόμοια ενδιαφέροντα με αυτόν.

Πώς λειτουργεί;


Βρίσκεται στις επιλογές του μενού της εφαρμογής facebook και αφού το επιλέξεις ξεκινάς τη δημιουργία dating λογαριασμού.

Δεν είναι ξεχωριστή εφαρμογή που πρέπει να εγκαταστήσεις, δεν σου προτείνει τους ήδη υπάρχοντες φίλους σου στο Facebook και δεν τους έρχεται νέα ειδοποίηση όταν γίνεσαι μέλος. Η δραστηριότητά αυτή κοινοποιείται μόνο σε όσους έχουν dating.

Οι πληροφορίες που εμφανίζονται στο dating βασίζονται στις αναρτημένες πληροφορίες του καθενός στο προφίλ του στο Facebook, οποιαδήποτε αλλαγή γίνει στη νέα εφαρμογή αλλάζει και την αντίστοιχη πληροφορία που εμφανίζεται στο facebook.

Δεν εμφανίζεται το επίθετο, παρά μόνο το μικρό όνομα, η ηλικία και η ταυτότητα φύλου. Μπορείς να το συνδέσεις και με το Instagram, ώστε να προβάλλονται και οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί εκεί.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στις εφαρμογές Facebook για Android και iPhone καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση στο Dating από τον υπολογιστή. Κάτι εξίσου σημαντικό είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σου στην πλατφόρμα αυτή δεν μπορείς να τραβήξεις κανένα στιγμιότυπο οθόνης.

Πώς το χρησιμοποιείς;


Αν λοιπόν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις το Facebook Dating, θα ακολουθήσουν η παρακάτω «ανάκριση»:

Βήμα 1: Απαντάς στις ερωτήσεις που χρειάζονται για να δημιουργήσεις προφίλ

Βήμα 2: Αναφέρεις τις προτιμήσεις στα άτομα που θες να γνωρίσεις

Βήμα 3: Απαντάς στο τι σε φέρνει στην εφαρμογή, με επιλογές απάντησης: κουβέντα, φιλία, κάτι συνηθισμένο, μακροχρόνια σχέση και προτιμώ να μην πω

Βήμα 4: Λες το ύψος σου, την καταγωγή σου, τον επαγγελματικό σου τίτλο, πού δουλεύεις, αν έχεις παιδιά, την εκπαίδευση που έχεις λάβει, αν έχεις κάποιο μεταπτυχιακό, σε ποιο λύκειο πήγες, αν καπνίζεις, τι πίνεις, ποιες γλώσσες μιλάς, θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Και μετά από όλα αυτά, είσαι έτοιμος να βρεις το ταίρι σου στο dating.

Επειδή όμως ξεκίνησε εδώ και μερικά μόνο 24ωρα στην Ελλάδα, δεν είναι αρκετά διαδεδομένο και δεν υπάρχουν πολλοί χρήστες ενεργοί. Για την ώρα τουλάχιστον.

Παρόλα αυτά, ενεργοποιώντας την τοποθεσία στο κινητό, λαμβάνεις ειδοποίηση όταν υπάρχουν προτεινόμενα άτομα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έχεις αναρτήσει. Κάνοντάς τους like δείχνεις το ενδιαφέρον σου και στη συνέχεια μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους.

Προσοχή για τις απάτες


Προσέξτε για απάτες, είναι από της πρώτες φράσεις που σου εμφανίζει πριν μπεις στην εφαρμογή και αναφέρονται κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για να αναγνωρίσεις πότε μάλλον είσαι ένα βήμα πριν την «πατήσεις». Είναι οι ακόλουθες:

«Οι απατεώνες ενδέχεται να χρησιμοποιούν ψεύτικους ή παραβιασμένους λογαριασμούς για να σας εξαπατήσουν να τους δώσετε χρήματα ή προσωπικές πληροφορίες. Εάν έχετε λάβει ένα μήνυμα που πιστεύετε ότι είναι απάτη, δεν πρέπει να απαντήσετε σε αυτά και να αναφέρετε το άτομο στο Facebook».

«Μερικά κοινά προειδοποιητικά σημάδια είναι όταν ένας απατεώνας: Θέλει να αφήσει το Facebook Dating αμέσως και να χρησιμοποιήσει προσωπικά email για συνομιλία. Ισχυρίζεται ότι είναι ερωτευμένος πολύ γρήγορα για να σας πείσει να μιλήσετε μαζί τους. Σχεδιάζει να επισκεφτεί, αλλά ισχυρίζεται ότι κάτι κακό συνέβη και τα σχέδια ακυρώνονται. Οι απατεώνες ενδέχεται να προσπαθήσουν να σας βοηθήσουν να μεταφέρετε χρήματα ή να στείλετε δώρα. Μπορεί να ζητήσουν χρήματα για την κάλυψη ταξιδιών, ιατρικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, λογαριασμών ξενοδοχείων, λογαριασμών νοσοκομείων» αναφέρει το facebook dating.

Δείτε επίσης