Ελλάδα

Πόλη «φάντασμα» η Αθήνα μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας (pics)

Άδειοι δρόμοι στο κέντρο

ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ ÁÐÏ ÔÇÍ ÁÄÅÉÁ ÁÈÇÍÁ ÌÅÔÁ ÔÇÍ ÁÐÁÃÏÑÅÕÓÇ ÊÕÊËÏÖÏÑÉÁÓ (EUROKINISSI / ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ)

Τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας γίνονταν ολοένα και περισσότερα, γεγονός που σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση και την οδήγησε να λάβει νέα δραστικά μέτρα, με σκοπό τη μείωση της διασποράς του ιού.

Έτσι, σε διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι από χθες (24 Οκτωβρίου) η χρήση της μάσκα γίνεται παντού υποχρεωτική, ενώ επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:30 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί στις περιοχές με επίπεδο 3 και 4.

Τις ώρες αυτές επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο όσοι εργάζονται και έχουν σχετική βεβαίωση από τον εργοδότη, αλλά και όσοι έχουν σοβαρό λόγο να βγουν από το σπίτι.

Ωστόσο, κανονικά λειτουργούν οι υπηρεσίες take away μετά τις 00:30 το βράδυ. Στο ΦΕΚ που αφορά στα νέα μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, αναλύονται οι προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, λιανεμπορίου, σχολείων και άλλα.


Στην συγκεκριμένη απόφαση, ενώ υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 το βράδυ, τα καταστήματα που παρέχουν take away υπηρεσία θα μπορούν να λειτουργούν.


Να σημειωθεί πως στο ίδιο ΦΕΚ διευκρινίζεται και ο τρόπος λειτουργίας της εστίασης.

Στο επίπεδο 2 και πάνω είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για το προσωπικό αλλά και η χρήση μάσκας και από τους πελάτες κατά την αναμονή.


Τα καταστήματα λειτουργούν με πληρότητα 65% ενώ οι επιτρεπόμενοι καθήμενοι είναι 6 στο επίπεδο 2 και 4 στο επίπεδο 3 εκτός και αν πρόκειται για οικογένειες οπότε μπορούν να κάθονται 6 ανά τραπέζι.


Επίσης, ανεξάρτητα από το επιδημιολογικό επίπεδο, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις, από εργαζομένους και κοινό, καθώς και την υποχρέωση τηλεργασίας τουλάχιστον του 20% των εργαζομένων.
Δείτε επίσης