Ελλάδα

Πώς αλλάζει ο υγειονομικός χάρτης της χώρας - Έκτακτα μέτρα στις Σέρρες

Ποιες περιοχές αλλάζουν από το κόκκινο στο πορτοκαλί αλλά και ποιες από το πράσινο στο κίτρινο - Ανευθυνότητα το Σ/Κ με τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού - Αναλυτικά τα μέτρα στις Σέρρες

Πώς αλλάζει ο υγειονομικός χάρτης της χώρας - Έκτακτα μέτρα στις Σέρρες

Βάσει των δηλώσεων του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, την περασμένη Παρασκευή, ο χάρτης υγειονομικής προστασίας της Ελλάδας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, διαμορφώνεται ως εξής:

  • Στο επίπεδο Επιτήρησης (επίπεδο 2), δηλαδή «κίτρινες» περιοχές, περνούν οι Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καβάλας και Σποράδων. Όσον αφορά τις Σποράδες, «κίτρινη» είναι μόνο η Σκιάθος, καθώς η Σκόπελος και η Αλόννησος παραμένουν «πράσινες».
  • Από το επίπεδο 3 στο επίπεδο 2 περνούν οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηρακλείου Κρήτης, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου, δηλαδή κατεβαίνουν βαθμό συναγερμού.
  • Η Αττική παραμένει στο επίπεδο συναγερμού 3, δηλαδή αυτό της Αυξημένης Επιτήρησης, κάτι που δεν ισχύει για όλα τα νησιά που ανήκουν στην Περιφερειακή της Ενότητα. Συγκεκριμένα, όλα τα νησιά πηγαίνουν από το πορτοκαλί στο κίτρινο, εκτός από αυτό της Σαλαμίνας, καθώς σχετίζεται άμεσα με πολλές μετακινήσεις από και προς τον Πειραιά.

Δείτε επίσης