Ελλάδα

Πάνω από 2.500 επιχειρήσεις στα Χανιά απαλλάχθηκαν από δημοτικά τέλη για την περίοδο της καραντίνας

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου της πόλης

Πάνω από 2.500 επιχειρήσεις στα Χανιά απαλλάχθηκαν από δημοτικά τέλη για την περίοδο της καραντίνας

Πάνω από 2.500 επιχειρήσεις που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Χανίων έχουν επωφεληθεί από την απόφαση της δημοτικής αρχής για απαλλαγή των δημοτικών τελών κατά την περίοδο της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και την επιβολή καραντίνας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, «πάνω από 2.500 επιχειρήσεις του δήμου μας, αρχίζουν ήδη να βλέπουν στα τιμολόγια τους από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, την απαλλαγή των δημοτικών τελών για την περίοδο του lockdown».

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, «η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου προχώρησε σε διαγραφή των τελών που προέκυψαν από διόρθωση τετραγωνικών ακινήτων, για όσους εκμεταλλεύτηκαν τη ρύθμιση που ίσχυε για το 2019.

Η ρύθμιση αφορούσε στη βεβαίωση αναδρομικών τελών, με ελαφρύνσεις σε προσαυξήσεις και πρόστιμα, χρεώσεις που στο σύνολό τους διαγράφηκαν από τους δικαιούχους με παρέμβαση του δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη στο υπουργείο Εσωτερικών, αντιμετωπίζοντας έτσι την αδικία που δημιουργήθηκε, σε σύγκριση με εκείνους που επωφελήθηκαν από τη ρύθμιση τετραγωνικών για το 2020».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης