Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται σήμερα

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα προκαλεί έντονη ανησυχία στις τάξεις της κυβέρνησης

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται σήμερα
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται πως ο υψηλότερος αριθμός ημερήσιων κρούσμάτων που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα ανακοινώθηκε χθες με 2.166 κρούσματα.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα προκαλεί έντονη ανησυχία στις τάξεις της κυβέρνησης και το επόμενο διάστημα αναμένονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της

Σύσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους – Έρχεται lockdown την επόμενη εβδομάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Τα σενάρια που εξετάζονται σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένα lockdown τύπου Θεσσαλονίκης, με τα σχολεία ανοιχτά, ωστόσο φαίνεται να έχει πέσει στο τραπέζι και το σενάριο του καθολικού lockdown.

Ωστόσο, μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το «μέλλον» της Αττικής, αυτό που προκρίνεται άμεσα ως μέτρο απόλυτης προτεραιότητας είναι η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και ειδικά από και προς τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο», μέτρο που έχει εισηγηθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας εξ αρχής ήταν υποστηρικτής του σεναρίου για δεύτερο καθολικό lockdown, στη λογική του προηγούμενου το Φεβρουάριο, με τα σχολεία κλειστά. Η Υπουργός Παιδείας δεν συμφωνεί ωστόσο με αυτή την παράμετρο, αναφέροντας πως δεν είναι το ίδιο εύκολη η μάθηση από το σπίτι, καθώς δεν έχουν όλες οι οικογένειες τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί την κ. Κεραμέως πάντοτε είναι και τα φροντιστήρια. Η λειτουργία τους, όπως και η στήριξη που θα απαιτηθεί στην περίπτωση που σταματήσουν να λειτουργούν.

Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης της Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης βαδίζει σε κοινό δρόμο με τον κ. Κικίλια, επιζητώντας να σταματήσουν τα πάντα για ένα διάστημα, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Ο κ. Πατούλης επικαλείται στους συνομιλητές του και την ιατρική του ιδιότητα, προκειμένου να εξηγήσει ότι είναι απαραίτητο το λουκέτο για ένα διάστημα, διαφορετικά η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει και να χαθεί ο έλεγχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini. gr η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε καθολικό lockdown στην Αττική από την επόμενη εβδομάδα, με ημέρα εκκίνησης πιθανότατα την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, αλλά με τα σχολεία ανοικτά.

Στη διάρκειά του θα επανέλθουν τα sms, για όλους και η κυκλοφορία- εκτός εργασίας- θα επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως την προηγούμενη φορά.

Δείτε επίσης