Ελλάδα

Ρεπορτάζ του vradini.gr: Απέναντι στο κλείσιμο των ναών η Εκκλησία

Θρίλερ στο Μαξίμου λίγο πριν το μήνυμα του πρωθυπουργού

εκκλησια
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Εκκλησιαστικό «θρίλερ» στο Μαξίμου στο παρά πέντε των ανακοινώσεων!Ένα ιδιότυπο «θρίλερ» εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες ενόψει της επικειμένης ενημέρωσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα υγειονομικού περιορισμού και την έκταση που αυτά θα έχουν.

Τριμελής αντιπροσωπεία της Έκκλησίας της Έλλάδος, αποτελουμένη από τους Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Νέας Φιλαδελφείας και Βεροίας, Δαμασκηνό, Γαβριήλ και Παντελεήμονα προσπαθούν –ματαίως μέχρι αυτή τη στιγμή- να γίνουν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό και να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενο κλείσιμο των ιερών ναών.

Παρά την προσπάθεια και του Αρχιεπισκόπου να κλείσει το ραντεβού αυτό δεν φαίνεται να καθίσταται εύκολα εφικτό.

Πολιτικά ο κ. Μητσοτάκης πράττει ορθώς, Καθώς θα έστελνε ένα λάθος «μήνυμα» εάν στο παρά πέντε της ενημέρωσης δεχόταν επισκέψεις και αιτήματα εξαιρέσεων από τα όποια μέτρα ανακοινωθούν. Να προσθέσουμε ότι για το θέμα υπήρξαν αντικρουόμενες απόψεις στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που συνεδριάζει μέχρι και αύριο.

Πάντως Διδυμοτείχου Δαμασκηνός και Φιλαδελφείας Γαβριήλ είναι ιεράρχες χαμηλών τόνων και του «κλίματος» Ιερωνύμου ενώ και οι δύο μεταξύ τους συνδέονται με ισχυρά πνευματικά δεσμά.

Δείτε επίσης