Ελλάδα

Μυστήριο με την εξαφάνιση μοναχικού καθηγητή Αγγλικών

Το παράξενο στην υπόθεση του Παπαχρήστου είναι ότι τα ίχνη του χάθηκαν ξαφνικά

agnooumenos

Ένας καθηγητής Αγγλικών αναζητείται εδώ και περίπου πέντε μήνες στα Πετράλωνα. Μηθητές του τον αναζήτησαν στο σπίτι, όπου διέμενε, μέχρι και φέτος το καλοκαίρι, αλλά ακόμη ουδείς έχει καταφέρει να τον εντοπίσει.

Ο Τάκης Παπαχρήστου, ένας καθηγητής Αγγλικών, που έχει περιγραφεί από τον περίγυρό του ως μοναχικός, αγνοείται εδώ και αρκετό διάστημα στη συνοικία που έμενε, τα Πετράλωνα.

Ο Παπαχρήστου μετρούσεπερί τα 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, ενώ παλαιότερα ζούσε στον Καναδά, όπου ήταν βοηθός Καθηγητή Πανεπιστημίου. Ο αγνοούμενος έχει ύψος 1.68 μ. και για την εξαφάνισή του έχει σημάνει Silver Alert.

Το θέμα ανέδειξε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», που αναφέρει ότι δεν τον αναζήτησαν συγγενείς του, αλλά οι ίδιοι οι μαθητές του, οι οποίοι σήμαναν συναγερμό όταν κατάλαβαν ότι εξαφανίστηκε από το σπίτι όπου έμενε μόνος του, τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τους ίδιους, στις αρχές Ιουλίου, γείτονες του αγνοούμενου ενοχλημένοι από τη δυσοσμία που αναδυόταν από το διαμέρισμά του, κάλεσαν την αστυνομία. Από την έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα, προέκυψε ότι η μυρωδιά προερχόταν από χαλασμένα τρόφιμα. Ο καθηγητής, ωστόσο, ήταν απών.

Σημαντική μαρτυρία που έφτασε στην εκπομπή από τη Νάξο, έκανε λόγο για έναν άνδρα με κοινά χαρακτηριστικά με τον αγνοούμενο που βρισκόταν στο νησί τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Καθημερινά αθλούνταν σε δημοτικό αθλητικό κέντρο του νησιού.

Ο καθηγητής τελευταία κούτσαινε, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε. «Είναι καταπληκτική η ομοιότητα. Ο άντρας που έβλεπα να αθλείται, κούτσαινε ελαφρώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας που επικοινώνησε με το «Τούνελ».

Το παράξενο στην υπόθεση του Παπαχρήστου είναι ότι τα ίχνη του χάθηκαν ξαφνικά, ενώ ο ίδιος είχε κάνει το πρόγραμμά του για τις επόμενες ημέρες.

«Έψαξα και στα νοσοκομεία της Αττικής, χωρίς όμως αποτέλεσμα», είπε στο «Τούνελ» μαθητής του καθηγητή. «Του άρεσε να απολαμβάνει τη φύση και να πηγαίνει περιπάτους. Πήγαινε σχεδόν καθημερινά στο λόφο του Φιλοπάππου, η αστυνομία όμως δεν έχει ψάξει εκεί», κατέληξε.

Δείτε επίσης