Ελλάδα

Το ΕΣΡ ανακοίνωσε ότι σχηματίστηκε φάκελος για το «Big Brother»

Οι καταγγελίες που αναφέρει ενδεικτικά το ΕΣΡ κάνουν λόγο για απειλές, λεκτική και ψυχολογική βία, χυδαίες εκφράσεις

BigBrother-esr-1

Το Big Brother είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο σκληρά και «κίτρινα» reality της ελληνικής τηλεόρασης. Πρόκειται εξάλλου για ένα κοινωνικό πείραμα που δοκιμάζει τις αντοχές και τα όρια άγνωστων ανθρώπων κάτω από συνθήκες εγκλεισμού και συγκατοίκησης.

Κατά τη διάρκεια προβολής του συγκεκριμένου reality, πολλές φορές φαίνεται να μας έχουν προβληματίσει ή ενοχλήσει έντονα τα πρότυπα και οι συμπεριφορές που προβάλλονται, καθώς στην πλειοψηφία τους οι συμπεριφορές είναι άκρως προσβλητικές και ανεπίτρεπτες.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης λοιπόν ανακοίνωσε ότι σχηματίστηκε φάκελος για το «Big Brother», έπειτα από πλήθος καταγγελιών. Οι καταγγελίες που αναφέρει ενδεικτικά το ΕΣΡ κάνουν λόγο για απειλές, λεκτική και ψυχολογική βία, χυδαίες εκφράσεις και παρολίγον χειροδικία από παίκτη του ριάλιτι.

Έπειτα από τις καταγγελίες, σχηματίστηκε φάκελος, ορίστηκε εισηγητής και ο ΣΚΑΪ κλήθηκε σε ακρόαση για το ριάλιτι στις 10 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ Περιήλθε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πλήθος καταγγελιών που αφορούν τηλεοπτικό πρόγραμμα με τίτλο «Big Brother». Παρατίθενται ενδεικτικά αποσπάσματα των καταγγελιών: «Απειλές, λεκτική και ψυχολογική βία, παρολίγον χειροδικία και μπούλινγκ όλων των διαστάσεων» – «Απειλούσε και τραμπούκιζε συμπαίκτη του» – «χυδαίες εκφράσεις...και...ύβρεις...» – «έβριζε ασύστολα» – «Απειλεί και τρομοκρατεί τους συμπαίχτες του». Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρία σε ακρόαση για την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ.

Δείτε επίσης