Ελλάδα

Θετικοί στο κορωνοϊό γιατρός και τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας

26 άτομα έχουν νοσήσει

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ-ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο της Πάτρας ο «Άγιος Ανδρέας», μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στο υγειονομικό προσωπικό. Το νοσηλευτικό ίδρυμα μετρά στους κόλπους του δύο νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα να ανέρχονται πλέον σε 26 τα άτομα που έχουν νοσήσει. Τα τελευταία 24ωρα θετικοί εντοπίστηκαν ένας γιατρός και ένας τραυματιοφορέας.

Την ίδια ώρα και ενώ ο ιός έχει διασπαρεί στην κοινότητα, γίνονται απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους και λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, όπως μεταδίδει το tempo24.news.

Έντεκα κρούσματα κορονοϊού στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Την ίδια στιγμή, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεδρίασε εκτάκτως το συντονιστικό όργανο, προκειμένου να διαχειριστεί την κρίση στο Νοσοκομείο Αγρινίου μετά την επιβεβαίωση 11 κρουσμάτων νοσηλευομένων. Άμεσα απομονώθηκαν οι ασθενείς που ανιχνεύθηκαν θετικοί, έγινε απολύμανση του χώρου και αναπτύχθηκαν καθαρές κλίνες προκειμένου να υποδεχθούν, τυχόν νέα περιστατικά.

Ήδη μεταφέρονται με ΕΚΑΒ, 4 ασθενείς με covid-19 στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπως μεταδίδει το patrastimes.gr. Ο Διοικητής συνοδεύονταν από την Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολόγο– Λοιμοξολόγο και Υπεύθυνη Μονάδας covid στο Ρίο, Καρολίνα Ακινόσογλου, η οποία έκανε την ενημέρωση για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μιλώντας στο sinidisi.gr δήλωσε:

«Παρουσιάστηκε ένα ζήτημα στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου, όπου μετά από έλεγχο ανιχνεύτηκαν 11 ασθενείς θετικοί στον covid. Μόλις το πληροφορήθηκα εσπευσμένα ήρθα στο Αγρίνιο συνοδευόμενος από την καθηγήτρια λοιμοξιολογίας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, την κ. Ακινόσογλου.

Πραγματοποιήθηκε άμεσα σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου και εκτιμήσαμε την κατάσταση. Διαχειριστήκαμε θεωρώ με τον καλύτερο τρόπο το θέμα. Απομονώθηκαν όλα αυτά τα περιστατικά και θα απολυμανθούν όλες οι πτέρυγες, ώστε να είναι ξεχωριστά οι καθαρές με αυτές στις οποίες θα πάνε τα περιστατικά covid. Κάποια από τα περιστατικά, με σκοπό να απελευθερώσουμε κλίνες για να είναι σε ετοιμότητα για τις γενικότερες ανάγκες, διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Μπορώ να πω πως πριν φτάσω στο Αγρίνιο είχα προετοιμάσει το όλο σχέδιο.

Όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ της Δυτικής Ελλάδας είναι στο Νοσοκομείο Αγρινίου για να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, όχι μόνο για την διακομιδή των τεσσάρων ασθενών με covid στα Γιάννενα, αλλά θα δοθούν εξιτήρια στα περιστατικά που εκτιμήθηκαν και μπορούν να διακομιστούν στα σπίτια τους σε καραντίνα βέβαια. Έτσι, αποσυμπιέζεται το Νοσοκομείο και διαφυλάσσεται από την όποια διασπορά του ιού. Οι τέσσερις ασθενείς που θα διακομιστούν στα Γιάννενα δεν είναι διασωληνωμένοι».

Δείτε επίσης