Ελλάδα

Παπαθανάσης: Ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης τα έργα ΣΔΙΤ, μαζί με τις ιδιωτικές επενδύσεις

Υλοποίηση έργων τεχνικής βοήθειας και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ωρίμανση, δημοπράτηση και παρακολούθηση Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

2

Στην ενίσχυση κάθε έργου που συμβάλει στην ανάπτυξη και ιδιαίτερα την στιγμή αυτή που η κρίση επιβάλλει υπερδιπλάσιες ταχύτητες, εστίασε ο αν. υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, κατά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Το σύμφωνο, αφορά την υλοποίηση έργων τεχνικής βοήθειας και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ωρίμανση, δημοπράτηση και παρακολούθηση Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

«Χαιρετίζουμε θερμά την υπογραφή της σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, έχοντας πλήρη πεποίθηση ότι η συνεργασία μας αυτή θα θέσει ισχυρές βάσεις για την ωρίμανση και επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων ΣΔΙΤ στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Για να συμπληρώσει πως «Τα έργα ΣΔΙΤ μαζί με τις Στρατηγικές και τις Ιδιωτικές επενδύσεις αποτελούν τον ισχυρότερο πυλώνα ανάπτυξης της χώρας».


Δείτε επίσης