Ελλάδα

Βρείτε δουλειά με… βιντεοκλήση

Τέθηκε σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών

5 f1

Το myOAEDlive δίνει τη δυνατότητα σε άνεργους αλλά και επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Οργανισμού χωρίς φυσική παρουσία.

Μετά τα ηλεκτρονικά ΚΕΠ, όπου οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται ακόμη και μέσα από βιντεοκλήση, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εισάγει μία ακόμη νέα καινοτομία, καθώς από την Τετάρτη τέθηκε σε λειτουργία μία νέα πλατφόρμα που στόχο έχει να την εξυπηρέτηση όσων έρχονται σε επαφή με τον ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για την πλατφόρμα myOAEDlive.gov.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται από στελέχη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού μέσω βιντεοκλήσης. Δίνεται έτσι η δυνατότητα, κυρίως σε ανέργους αλλά και σε επιχειρήσεις, να έχουν πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ χωρίς φυσική παρουσία, από το κινητό ή τον υπολογιστή τους.

Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται με κωδικούς Taxisnet. Για να κλείσουν ραντεβού οι χρήστες πρέπει να καταχωρήσουν ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου, την ηλεκτρονική διεύθυνση (email), τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και τη διεύθυνσή του. Για όσους δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες να κλείσουν ραντεβού και για άλλο φυσικό πρόσωπο.

Κατόπιν, ο ενδιαφερόμενος επιλέγει μέρα και ώρα από το χρονικό εύρος των 90 επόμενων ημερών, από την επόμενη εργάσιμη και μετά. Ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει δύο email επιβεβαίωσης, μία ημέρα πριν από το ραντεβού και ένα ακόμα δύο ώρες πριν από αυτό. Δίνεται, τέλος, η δυνατότητα μεταβολής της ώρας και της ημέρας ή και ακύρωσης του ραντεβού.

Αναλυτικά, οι δύο αρχικά διαθέσιμες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

*Συμβουλευτική προς εγγεγραμμένους ανέργους από εργασιακό σύμβουλο αναζητούντων εργασία για:

  • Αποτύπωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και αναγκών του
  • Σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης (ΑΣΔ) προς ένταξη/επανένταξη στην αγορά εργασίας
  • Έκδοση συστατικών σημειωμάτων προς εύρεση εργασίας

Δείτε επίσης