Ελλάδα

Γώγος: Έτσι θα κάνουμε φέτος ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Για τον τρόπο με τον οποίο θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας, μίλησε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος

Χαράλαμπος Γώγος

Την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο αριθμός των εννέα ατόμων για το φετινό ρεβεγιόν, εξέφρασε σήμερα Σάββατο ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Ωστόσο, ο κ. Γώγος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ εμφανίστηκε ανήσυχος για τη συμπεριφορά των πολιτών στη διάρκεια των γιορτών.

Χαρακτήρισε την απόφαση για εννέα άτομα «τετελεσμένο γεγονός», προτείνοντας μάλιστα στις κόκκινες περιοχές όπως η δυτική Αττική να είναι το λιγότερο δυνατόν τα άτομα.


«Λίγα άτομα το μεσημέρι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι που τους ξέρουμε. Στα σπίτια μας πρέπει να έχουμε οι ίδιοι την ευαισθησία για την τήρηση των μέτρων δεν μπορούμε να έχουμε έξω από κάθε πόρτα και έναν αστυνομικό» επεσήμανε ο καθηγητής».

Ο ίδιος τόνισε πως η διασπορά έχει ξεφύγει καθώς έχει μπει μέσα στις οικογένειες και σε κλειστό περιβάλλον μεταδίδεται πιο εύκολα και έκανε έκκληση στους πολίτες να προσέξουν ενόψει των εμβολιασμών σύντομα.

Αναφορικά με τη Δυτική Αττική είπε πως υπάρχει ανοδική τάση στα κρούσματα και πως πρόκειται για μια δύσκολη περιοχή αυτή καθώς έχει κάποιους οικισμούς από διάφορες κοινότητες οι οποίες είναι λίγο απρόσεχτες και έχουν εκ φύσεως μια συμπεριφορά λίγο συγκεντρωτική δηλαδή μαζεύονται σε σπίτια και μπορούν να δημιουργήσουν μια φόρτιση στο σύστημα συν τις μετακινήσεις που γίνονται από τις περιοχές αυτές προς το κέντρο της Αθήνας.

«Άρα θα πρέπει να υπάρξει μια αυστηρή επιτήρηση στις περιοχές αυτές και κυρίως πολλά τεστ» κατέληξε.

Δείτε επίσης