Ελλάδα

«Το ηλεκτρικό λεωφορείο» βγαίνει στους δρόμους την Πρωτοχρονιά

Το αθόρυβο BYD K9 Electric έχει μήκος 12 μέτρα και συνολική χωρητικότητα 76 επιβατών

bus

H χρήση του πρώτου ηλεκτροκίνητου λεωφορείου στην Ελλάδα είναι γεγονός, καθώς σήμερα ξεκίνησε τα πρώτα του δρομολόγια σε δοκιμαστικό επίπεδο. Η διαδρομή που ακολούθησε έχοντας μέσα επιβάτες ήταν Κυψέλη-Παγκράτι και οι διαφορές από τα συνηθισμένα λεωφορεία είναι αρκετές, καθώς η τεχνολογική εξέλιξη που διαθέτει είναι φανερή.

Το λεωφορείο της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD (Build Your Dreams) είχε δοκιμαστεί από τις Οδικές Συγκοινωνίες το Φθινόπωρο για λίγες ημέρες και χωρίς επιβάτες.

Το αθόρυβο BYD K9 Electric, μήκους 12 μέτρων, διαθέτει τρεις διπλές πόρτες με χαμηλό δάπεδο, χωρίς σκαλοπάτια εισόδου και ειδική ράμπα για ΑμεΑ στη μεσαία πόρτα, ενώ έχει συνολική χωρητικότητα 76 επιβατών: 23 καθήμενοι, 52 όρθιοι και 1 άτομο με αναπηρία σε αμαξίδιο.

Η μπαταρία έχει ισχύ 350 kw και μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε 3 ώρες. Το όχημα κινείται με δύο ηλεκτροκινητήρες των 150kw που αντιστοιχούν σε ισχύ 400 ίππων. Διαθέτει επίσης κάμερες και μόνιτορ για ασφαλή οδήγηση μέσα στην πόλη, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και κλιματισμό. Τέλος, παρέχει στους επιβάτες δωρεάν δίκτυο Wi-Fi.

Δείτε επίσης