Ελλάδα

Αγωνία για τους εμπόρους -Click away από Δευτέρα

Σχέδιο για click in shop στις 18 Ιανουαρίου

click-away-agora

Την κραυγή απόγνωσης τους εκφράζουν οι έμποροι που ζητούν από τη Κυβέρνηση ενόψει των χειμερινών εκπτώσεων που ξεκινούν τη Δευτέρα, να επιστρέψει τουλάχιστον το σύστημα click away για να καλύψουν μέρος των απωλειών τους.

Ωστόσο, η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη με τις επόμενες δέκα ημέρες να κρίνουν αν θα πραγματοποιηθούν τα ψώνια με ραντεβού.

Όμως, σε τρία με τέσσερα δισ. ευρώ υπολογίζεται ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων. Μετά τη «βουτιά» κατά περίπου δυόμιση δισ. στα έσοδα της εορταστικής περιόδου, οι έμποροι δηλώνουν ότι δεν θα αντέξουν για πολύ το άνοιξε- κλείσε.

Μεγάλη αγωνία όμς έχουν και οι έμποροι για τα μικρά και μεγαλύτερα καταστήματα και προσπαθούν αυτές τις ημέρες να παραδώσουν στους πελάτες τους, τα προϊόντα που παρήγγειλαν με click away την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο ανεπίσημος σχεδιασμός προβλέπει την επαναφορά αυτού του συστήματος τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και στις 18 Ιανουαρίου να εφαρμοστεί το σύστημα click in shop, δηλαδή οι αγορές με ραντεβού εντός των εμπορικών.

Οι έμποροι ζητούν να ανοίξουν με οποιονδήποτε τρόπο το συντομότερο. Σε διαφορετική περίπτωση, τα «λουκέτα» θα είναι πάρα πολλά.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας τις επόμενες ημέρες.

Το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει, πάντως, «ανάσα» στην αγορά, ανακοινώνοντας κι άλλη παράταση για τις επιταγές που λήγουν τον Ιανουάριο.

Δείτε επίσης