Ελλάδα

Σύλληψη Τούρκου στην Αθήνα που πολεμούσε υπέρ των τζιχαντιστών στη Συρία

«Κόκκινος» συναγερμός σήμανε στην Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από τη σύλληψη ενός Τούρκου πριν από μερικές ημέρες στη Λεωφόρο Αθηνών

Σύλληψη Τούρκου στην Αθήνα που πολεμούσε υπέρ των τζιχαντιστών στη Συρία

«Κόκκινος» συναγερμός σήμανε στην Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από τη σύλληψη ενός Τούρκου πριν από μερικές ημέρες στη Λεωφόρο Αθηνών.

Να σημειωθεί πως όλα έγιναν στα μέσα Δεκεμβρίου έπειτα από τυχαίο έλεγχο αστυνομικών σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο συγκεκριμένος άνδρας μαζί με μία Ελληνίδα.

​Ο συναγερμός, σήμανε για τις φωτογραφίες ντοκουμέντο που βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο κινητό του τηλέφωνο.

Αυτές δειχνουν τον 32χρονο, με διπλή υπηκοότητα, συριακή και τουρκική, να φωτογραφίζεται, κρατώντας βαρύ οπλισμό ακόμα και μέσα σε χαλάσματα, τα οποία πιθανότατα είναι από κάποιο από τα μέτωπα της Συρίας, όπως λένε αστυνομικοί.


Όπως είναι φυσικό, το επίπεδο συναγερμού χτύπησε «κόκκινο» και με την υπόθεση ασχολήθηκαν από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής μέχρι την Αντιτρομοκρατική, όπου διενέργησαν όλες αυτές τις ημέρες εξονυχιστικούς ελέγχους.

Σε βάρος του δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία, ενώ το όνομά του δεν υπάρχει - κατά τις ίδιες πηγές - σε καμία κόκκινη λίστα των Αρχών διεθνούς ασφαλείας ούτε υπάρχει για εκείνον Ερυθρά Αγγελία.

Κατά τον έλεγχο επάνω του, όμως, βρέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ αντιστάθηκε και κατά των αστυνομικών και διαπιστώθηκε ότι στη χώρα μας ζει παράνομα και έτσι διατάχθηκε η διοικητική του απέλαση.


Τώρα αναφορικά με την γυναίκα που ήταν μαζί του στην κατοχή της βρέθηκε μέχρι και πλαστή ταυτότητα, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες η ίδια είναι φέρεται να είναι γνώριμη των Αρχών για παλαιότερη υπόθεση με διακίνηση μεταναστών για την οποία, με βάση ασφαλείς πηγές, φέρεται να είχε καταδικαστεί.

Δείτε επίσης