Ελλάδα

Έγκλημα στον Βύρωνα: Ο εγγονός σκότωσε τη γιαγιά του ενώ ζούσε με τη σύνταξή της

Έγκλημα στον Βύρωνα: Ο εγγονός σκότωσε τη γιαγιά του ενώ ζούσε με τη σύνταξή της

Στη σύλληψη του εγγονού της άτυχης ηλικιωμένης που βρέθηκε νεκρή σε διαμέρισμα στον Βύρωνα, προχώρησε η αστυνομία.

Η δολοφονία αποδίδεται σε άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας, τον οποίο φέρεται πως έκανε ο εγγονός της, σύμφωνα με τη νεκροψία - νεκροτομή που διενεργήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη ζούσε στο σπίτι μαζί με τον γιο και τον εγγονό της. Ο εγγονός έχει διάφορα ψυχιατρικά προβλήματα και κακοποιούσε τον πατέρα του αλλά και τη γιαγιά του.

Οι ξυλοδαρμοί είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο, που ο πατέρας έφυγε από το σπίτι και ζει ως άστεγος για να σωθεί. Παράλληλα, οι γείτονες άκουγαν πολλές φορές τις φωνές και τα ουρλιαχτά της άτυχης γυναίκας και είχαν καλέσει την αστυνομία.

Ο εγγονός είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία και είχε διαταχθεί από εισαγγελέα ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική. Σε νέα εξέταση, γιατροί του έδωσαν εξιτήριο καθώς έκριναν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν επικίνδυνος.

Το περιστατικό έφτασε σε σημείο να το αναλάβει η Γραμμή Ζωής-Silver Alert στις 12 Δεκεμβρίου καθώς έκαναν καταγγελία ένας άνδρας, αστυνομικός στο επάγγελμα, και μια γυναίκα, οι οποίοι ήταν γείτονες της ηλικιωμένης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε διακομιστεί τρεις φορές στο νοσοκομείο από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετά από άγριο ξυλοδαρμό που είχε δεχθεί από τον εγγονό της, όπως αναφέρουν και τα στοιχεία της έρευνας της Γραμμής Ζωής-Silver Alert.

Οι διακομιδές πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από 12 Δεκεμβρίου μέχρι προχθές το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, δηλαδή έναν μήνα μετά. Βάσει των ερευνών, η ηλικιωμένη έπασχε από άνοια και διεκομίσθη στο νοσοκομείο προχθές το βράδυ.

Αφού την φρόντισαν οι γιατροί, μεταφέρθηκε και πάλι στο σπίτι της, όπου το ίδιο βράδυ τη σκότωσε ο εγγονός της. Ο ίδιος πήρε τηλέφωνο το ΕΚΑΒ το πρωί και είπε πως «η γιαγιά μου πέθανε στον ύπνο της».

Τελικά, ο εγγονός συνελήφθη και κρατείται για το φόνο της γιαγιάς του καθώς όταν μεταφέρθηκε η σορός για νεκροψία - νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι η άτυχη ηλικιωμένη εξέπνευσε από πνιγμό.

Δείτε επίσης