Ελλάδα

Δημιουργία πάρκου αποκλειστικά για σκύλους στη Ν.Σμύρνη

Ένα κανονικό πάρκο σκύλων είναι πλέον καθ' όλα έτοιμο

skilos

Σε μια άκρως πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε ο Δήμος της Νέας Σμύρνης, καθώς δημιούργησε ένα κανονικό πάρκο σκύλων, το οποίο είναι έτοιμο να παραδοθεί στους δημότες της περιοχής για να απολαύσουν τις βόλτες με τα κατοικίδιά τους.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ολοκλήρωσε το έργο, που βρίσκεται στην πλατεία Δεξαμενής και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανοίξει τις «πύλες» του, με στόχο να συμβάλει στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των δημοτών, ζωόφιλων και μη. Στη συγκεκριμένη έκταση τα κατοικίδια θα μπορούν να τρέχουν, να παίζουν, να ασκούνται, να εκτονώνονται και να κοινωνικοποιούνται υπό τη συνοδεία των ιδιοκτητών τους.

Ο συγκεκριμένος χώρος χωρίζεται σε δύο μέρη, παρέχοντας ασφάλεια τόσο στα μεγαλόσωμα όσο και στα μικρόσωμα ζώα. Πληροί τις προδιαγραφές του Νόμου 4235/14, είναι περιφραγμένος με ειδική περίφραξη ύψους 1,60 μ., διαθέτει σήμανση στην είσοδο και δάπεδο με χώμα. Διαθέτει ακόμη ξύλινες και λαστιχένιες κατασκευές για παιχνίδια (ανάβαση, κατάβαση, ισορροπία), ώστε τα ζώα να μπορούν να ασκούνται και να παίζουν με ασφάλεια. Στον χώρο υπάρχει βρύση, αλλά και ειδικοί κάδοι για την περισυλλογή ακαθαρσιών.

Ο καθαρισμός του πάρκου θα είναι τακτικός, ενώ από σεβασμό στην ηρεμία και την ησυχία των κατοίκων, τοποθετήθηκαν ταμπέλες με το ωράριο που πάρκου και με οδηγίες στους ιδιοκτήτες των σκύλων.

Η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων, η αγάπη και η φροντίδα των τετράποδων φίλων μας, είναι δείγμα πολιτισμού για μια πόλη. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ωφεληθούν όλοι από αυτό το πάρκο, είναι να υπάρχει υπευθυνότητα και σεβασμός στην τήρηση των κανόνων που αναρτήθηκαν. Κάναμε το πρώτο βήμα και δεσμευόμαστε ότι θα υπάρχει συνέχεια», δήλωσε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη αστικής πανίδας και χλωρίδας του Δήμου Κλαίρη Δεληγιάννη.

Δείτε επίσης