Ελλάδα

Ανοίγουν αύριο mall και εμπορικά καταστήματα - Πώς θα γίνονται τα ψώνια

Ανεβάζουν ρολά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

psonia

Ανοίγουν αύριο (18 Ιανουαρίου) τα καταστήματα λιανεμπορίου, τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης νυχιών και τα κέντρα αισθητικής.

Όσον αφορά στα καταστήματα λιανεμπορίου, η μέθοδος click in shop θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, με εξαίρεση τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. Σε αυτές, θα ανοίξουν τα καταστήματα, όμως, θα εφαρμοστεί η μέθοδος click away.

Σχετικά με το click in shop, τα μαγαζιά θα δέχονται με ραντεβού συγκεκριμένο αριθμό πελάτων και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Για να μεταβεί κάποιος σε αυτά, προηγουμένως θα πρέπει να έχει στείλει SMS «2» στο 13033.

Ο καταναλωτής θα μπορεί να επιλέγει το προϊόν που επιθυμεί να αγοράσει, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να το «δεσμεύει» μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου.

Άλλωστε, η έλλειψη δοκιμής ήταν από τους βασικούς λόγους που οι καταναλωτές απέφευγαν να αγοράσουν ρούχα και παπούτσια με το click away.

Ο καταναλωτής θα μπορεί να αλλάξει το προϊόν και να παραλάβει ένα άλλο, με ραντεβού.

Αναλυτικά τα μέτρα:


-Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.
-Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
-Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.
-Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets) είναι ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).
-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής:
-Ένας (1) πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Δείτε επίσης