Ελλάδα

Η 1η Φεβρουαρίου πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα

15ï ÏËÏÇÌÅÑÏ ÄÇÌÏÔÉÊÏ Ó×ÏËÅÉÏ ÐÁÑÁÄÏÓÇ ÌÁÓÊÙÍ ÊÁÉ ÐÁÃÏÕÑÉÍÏ ÁÐÏ ÔÏÍ ÄÇÌÏ ÔÇÓ ÁÈÇÍÁÓ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Η 1η Φεβρουαρίου είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για την επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας θα πάρει την τελική της απόφαση την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το άνοιγμα των καταστημάτων και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα από τον κορωνοϊό να δώσει τη συγκαταθεσή της στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων ταυτόχρονα, αφού η λύση να λειτουργήσει μόνο η Γ΄ Λυκείου δεν ήταν εφικτή.

Η κυβέρνηση θέλει να ανοίξουν και τα σχολεία, καθώς οι μαθητές βρίσκονται σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων ενώ υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι έχουν μπροστά τους τον δύσκολο αγώνα των πανελλαδικών εξετάσεων. Προϋπόθεση, όμως, για να ξεκινήσει η δια ζώσης εκπαίδευση των μαθητών είναι η σταθεροποίηση των κρουσμάτων. Η θέση αυτή κατατέθηκε και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Tαραντίλη, ο οποίος τόνισε ότι «οι ειδικοί δεν έχουν στα χέρια τους ακόμη τα απαραίτητα στοιχεία για να πάρουν μία τέτοια απόφαση. Μέχρι στιγμής έχουμε ανοίξει τα δημοτικά σχολεία και μόλις κάναμε ένα γενναίο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Γι΄ αυτό πρέπει να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να ανοίξουμε με ασφάλεια τις υπόλοιπες βαθμίδες των σχολείων».

Δείτε επίσης