Ελλάδα

Συγκλονίζει η Τόνια Σωτηροπούλου για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε: Ήμουν 18 κι εκείνος 54

«Μπήκε στο καμαρίνι μου και πήγε να με φιλήσει»

tonia-sotiropoulou

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», η Τόνια Σωτηροπούλου αναφέρθηκε στη δική της δυσάρεστη εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης και εκφράζει τη γνώμη της για το ελληνικό #MeToo.

«Δυστυχώς ως γυναίκα κι εγώ έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Στον χώρο της δουλειάς, στον δρόμο, στην καθημερινότητά μου. Την πρώτη φορά που μου έτυχε, η αρχική μου σκέψη ήταν μήπως έκανα εγώ κάποιο λάθος και έδωσα λάθος δικαίωμα. Δυστυχώς, αυτή είναι πάντα η σκέψη και είναι λάθος. Δεν χρειάζεται να δοθεί δικαίωμα όταν κάποιος έχει ήδη αποφασίσει πως μπορεί να σε μεταχειριστεί με συγκεκριμένο τρόπο και πως εσύ δεν θα κάνεις τίποτα γι' αυτό» γράφει η γνωστή ηθοποιός.

Η ίδια μάλιστα είχε αποκαλύψει τι συνέβη στο ξεκίνημα της καριέρας της, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων, στην πρώτη τηλεοπτική της απόπειρα. «Είχα μια μέρα γύρισμα και εκεί ήταν ένας ηθοποιός που παίζαμε σε κάποιες σκηνές μαζί. Εγώ ήμουν τότε 18 κι εκείνος 54. Όταν τέλειωσε το γύρισμα πήγα στο καμαρίνι μου, αλλάζω, πάω να πάρω την τσάντα μου και μπαίνει μέσα και πάει να με φιλήσει. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν τι σιχαμένο και τρομακτικό είναι αυτό που κάνει, που απλά μπήκε στον χώρο μου και ήρθε πάνω μου» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Τόνια Σωτηροπούλου στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Συν γυναιξί».

Όταν η ηθοποιός αντέδρασε και αρνήθηκε να υποκύψει, ο άνδρας που της επιτέθηκε συνέχισε να την πιέζει. Της είπε με νόημα πως οι περισσότερες κοπέλες στην ηλικία της, αν θέλουν να κάνουν καριέρα στην υποκριτική, περνούν πρώτα από το κρεβάτι σκηνοθετών, γνωστών ηθοποιών και παραγωγών ώστε να τύχουν της απαραίτητης στήριξης στον χώρο.

Δείτε επίσης