Ελλάδα

Το 48% των Ελλήνων δηλώνει ότι θα καθυστερήσει τον εμβολιασμό ή δεν θα εμβολιαστεί καθόλου

Ως αιτία για την αύξηση του ποσοστού των σκεπτικιστών του εμβολίου, είναι τα όσα συμβαίνουν διεθνώς αναφορικά με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna

1

Μοιρασμένη είναι ακόμα η κοινή γνώμη για το θέμα των εμβολιασμών με το 31% των Ελλήνων να απαντούν ότι θα περιμένουν για να κάνουν το εμβόλιο, ποσοστό μειωμένο κατά 11% σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση τον Δεκέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN το 48% των Ελλήνων απαντά ότι θα κάνουν το εμβόλιο αμέσως, το 31% ότι θα περιμένουν ενώ το 19% απορρίπτει εντελώς την πιθανότητα να εμβολιαστούν.


Ως αιτία για την αύξηση του ποσοστού των σκεπτικιστών του εμβολίου, είναι τα όσα συμβαίνουν διεθνώς αναφορικά με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna και τους θανάτους τόσο σε Νορβηγία όσο και σε ΗΠΑ.

Σε σχέση με το πρόγραμμα εμβολιασμού της κυβέρνησης το 43% απαντά ότι είναι δυσαρεστημένο, το 36% απαντά ότι είναι ευχαριστημένο ενώ ένα 21% δεν απαντά.


Παράλληλα σε άλλη ερώτηση οι πολίτες εκφράζονται αρνητικά με ποσοστό 62% για το θέαμα κυβερνητικών αξιωματούχων που έσπευσαν να εμβολιαστούν χωρίς να είναι η σειρά τους.

Δείτε επίσης