Ελλάδα

Πώς υποδέχτηκαν οι καταναλωτές το άνοιγμα του λιανεμπορίου (vid)

Τι θα γίνει με τα χιονοδρομικά τώρα που «φεύγει» η σεζόν

oura_sale

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησαν νωρίτερα σήμερα οι κ.κ. Θεόδωρος Καπράλος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου και Γιώργος Πλατίτσας, ιδιοκτήτης σαλέ και σχολής χιονοδρομίας στο Σέλι Ημαθίας, αναφορικά με το πώς πήγε αυτή τη βδομάδα το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά και τι γίνεται με τα χιονοδρομικά, που βλέπουν σιγά – σιγά τη σεζόν να φεύγει.

«Αυτή ήταν μια βδομάδα πραγματικά ανάστασης γιατί η αγορά επαναλειτούργησε μετά από 70 ημέρες. Τις πρώτες δύο ημέρες είδαμε μια έντονη κινητικότητα στην αγορά, ο κόσμος είχε ανάγκη να επιστρέψει στην κανονικότητα. Τις επόμενες ημέρες η κίνηση δεν μπορώ να πω ότι ήταν τέτοια που να δικαιολογεί ενθουσιασμό. Απέχουμε πολύ από τα ταμεία του παρελθόντος. Ωστόσο ακόμα και με τον τζίρο αυτό, είναι απαραίτητο να συνεχίσει να κινείται η αγορά και να παραμείνει ανοιχτή. Έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που είχαμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας. Πρέπει να παντρέψουμε την υγεία με την οικονομία ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η αγορά και να υπάρχει ένας τζίρος τους επόμενους μήνες. Η στήριξη της πολιτείας είναι σημαντική αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει το τζίρο όταν τα καταστήματα είναι ανοιχτά», τόνισε ο κ. Καπράλος.

«Όλοι πυροβολούν τα χιονοδρομικά. Εμείς δεν έχουμε δουλέψει καθόλου. Έχουμε να δουλέψουμε από τον προηγούμενο Μάρτιο. Προέχει η ασφάλεια και η υγεία. Μπορούμε με μικρές κινήσεις να δουλέψουμε με ασφάλεια στο χιονοδρομικό. Πέρα από τα χιονοδρομικά υπάρχει μια μερίδα επιχειρηματιών, μικρή, που είναι άμεσα εξαρτημένα από τα χιονοδρομικά. Να δώσουμε μια έμφαση εκεί, είμαστε άμεσα εξαρτημένοι από το χιόνι. Εδώ δεν έρχονται όλοι για σκι, έρχονται και για καφέ», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Πλατίτσας.

Δείτε επίσης