Ελλάδα

Νέα κύματα κακοκαιρίας έως την Τετάρτη – Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι

Ο καιρός μας δείχνει ξανά το κακό του πρόσωπο

ÊÁÊÏÊÁÉÑÉÁ ÊÕÌÁÔÁ ÓÔÇ ÐÁÑÁËÉÁ ÔÏÕ ÖËÏÉÓÂÏÕ (ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)

Η έντονη κακοκαιρία επανέρχεται δριμύτερη και ξαναχτυπά τη χώρα, καθώς φαίνεται ότι μέσα στις επόμενες μέρες νέα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές της χώρας έως την Τετάρτη (27.01.2021).

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι άσχημες καιρικές συνθήκες έρχονται από τα βορειοδυτικά και θα κινηθούν προς τα ανατολικά.

Σήμερα, μάλιστα θα δούμε στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας τις πρώτες ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ θα υπάρξουν ελαφρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα έντονα φαινόμενα προοδευτικά θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και το βράδυ στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Ωστόσο, την Κυριακή (24.01.2021) θα υπάρξει μια μικρή βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα, με λιγότερους ανέμους και κρύο

Δείτε στους χάρτες του meteo.grΣύμφωνα με τις προβλέπεις μάλιστα του meteo.gr θα έχουμε και ένα δεύτερο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα μοιάζει με το πρώτο και αναμένεται να επηρεάσει από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής τη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία έως το πρωί της Δευτέρας (25.01.2021) σχεδόν το σύνολο της χώρας.

Από εβδομάδα θα έρθει και το τρίτο έντονων καιρικών φαινομένων που θα χτυπήσει τη χώρα το διήμερο Τρίτη (26/01) – Τετάρτη 27/01 και θα συνοδευτεί από σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και πιθανότατα χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές της Β. Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Δείτε επίσης