Ελλάδα

Aνησυχία για την πολυκοσμία στα καταστήματα - Κίνδυνος να ξανακλείσουν

Παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών τηρεί τα μέτρα και χρησιμοποιεί μάσκα, θεωρείται μάλλον αδύνατον να τηρηθούν οι σωστές αποστάσεις

Aνησυχία για την πολυκοσμία στα καταστήματα - Κίνδυνος να ξανακλείσουν

Περίπου μία εβδομάδα έχει περάσει από το άνοιγμα του λιανεμπορίου στη χώρα μας, με τις μεθόδους click in shop και click away.

Χθες (23 Ιανουαρίου), το πρώτο δηλαδή Σάββατο από την επανέναρξη του λιανεμπορίου, δημιουργήθηκαν μεγάλες «ουρές» έξω από πολλά εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών τηρεί τα μέτρα και χρησιμοποιεί μάσκα, θεωρείται μάλλον αδύνατον να τηρηθούν οι σωστές αποστάσεις, γεγονός που δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε με δήλωσή του χθες ότι υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν πάλι τα καταστήματα, αν ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού σημειώσει μεγάλη αύξηση.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε αυτοψία χθες στην αγορά της Κηφισιάς και του Αμαρουσίου.


https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1352995460559085569?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1352995460559085569%7Ctwgr%5E%7Ctw

Πάντως, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας προσπάθησαν να διατηρήσουν την τάξη, απευθύνοντας ηχητικά μηνύματα.

Οι μεγαλύτερες ουρές παρατηρήθηκαν σε καταστήματα ρούχων και υποδημάτων, αφού πλέον οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα προτού τα αγοράσουν.

Συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών κατέγραψαν εικόνες συνωστισμού έξω από τα καταστήματα.

Σύμφωνα με το OPEN, αστυνομικοί που έκαναν πεζές περιπολίες βεβαίωσαν αρκετά πρόστιμα έξω από καταστήματα, καθώς διαπιστώθηκαν περιπτώσεις πολιτών που έστειλαν δυο, τρία ή και… τέσσερα SMS, με σκοπό να επεκτείνουν τη βόλτα τους στους εμπορικούς δρόμους.


https://youtu.be/Gtcx3BKhAu8

Μεγάλες ήταν οι ουρές έξω από τα καταστήματα και στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι η εξίσωση σε κρούσματα, νοσηλείες και πληρότητα ΜΕΘ για την Αττική είναι o μόνιμος «πονοκέφαλος» των λοιμωξιολόγων.

Δείτε επίσης