Ελλάδα

Σήφης Βαλυράκης: Ανατροπή με τον θάνατό του - Η γυναίκα του καταγγέλλει έγκλημα

Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη

sifis-valirakis-ape

Η γυναίκα του εκλιπόντος πρώην υπουργού, ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη καταγγέλει εγκλημα και ισχυρίζεται ότι υπήρξε εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, η κυρία Βαλυράκη υποστηρίζει: «Οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, ±που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της η κυρία Βαλυράκη καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, ο θάνατος του Βαλυράκη, οφείλεται σε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σημειώνεται ότι ο ιατροδικαστής εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού, που πιθανότατα προκλήθηκαν από την προπέλα του πλοίου.

Σύμφωνα με το Mega, στο πόρισμα αναφέρεται ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός, ενώ σύμφωνα με τους ιατροδικαστές δεν υπέστη κάποιο καρδιακό επεισόδιο.

Δείτε επίσης