Ελλάδα

Αθώος ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για την υπόθεση με τα εμβάσματα

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δικαιώθηκε με οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Β' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας

hatziyiannis

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αντιμετώπιζε βαριές κατηγορίες και είχε μια πολυετή διαμάχη, συγκεκριμένα επτά ετών, με το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), λόγω τριών εμβασμάτων που είχε στείλει στην Κύπρο τη διετία 2010-2011. Ωστόσο, ο γνωστός τραγουδιστής δικαιώθηκε οριστικά και αμετάκλητα με απόφαση του Β' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας , το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι η περιουσιακή προσαύξηση που θεωρήθηκε ότι «προέκυψε από την αποστολή, κατά το έτος 2010, των εμβασμάτων 2.415.000, 600.000 και 1.940.643 ευρώ, δεν επήλθε κατά τη διαχειριστική περίοδο εντός της οποίας πραγματοποιήθηκαν τα εμβάσματα αυτά, όπως εσφαλμένα έκρινε η φορολογική αρχή, αλλά σε προγενέστερη αυτής διαχειριστική περίοδο, αφού τα ανωτέρω ποσά προήλθαν από προθεσμιακές τραπεζικές καταθέσεις έναρξης σε χρόνο προγενέστερο του έτους 2010».

Συνεπώς, καταλήγει το ΣτΕ, είναι μη νόμιμη η πράξη του ΚΕΦΟΜΕΠ με την οποία κρίθηκε «ως κρίσιμος χρόνος δημιουργίας της φερόμενης ως άγνωστης προέλευσης περιουσιακής προσαύξησης ο χρόνος αποστολής των σχετικών εμβασμάτων», ενώ η περιουσιακή προσαύξηση είχε γίνει πριν από το 2010 και κατά τα έτη 2007-2009.

TAGS

Δείτε επίσης