Ελλάδα

Δικηγόρος οικογένειας Βαλυράκη: Αλιευτικό τον έριξε στη θάλασσα και τον χτύπησε με την προπέλα του

«Λογομάχησε με ψαρά ο οποίος στη συνέχεια γύρναγε γύρω από το σκάφος του- Του ζητούσε να μην ψαρέψει στην περιοχή»

valirakis-sifis

Μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA, ο δικηγόρος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου, αναφέρθηκε στον θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι αίτιος του δυστυχήματος είναι ο καπετάνιος ενός επαγγελματικού αλιευτικού.

Όπως υποστήριξε, το αλιευτικό πλησίασε το φουσκωτό του πρώην υπουργού. Ο καπετάνιος του σκάφους μάλωσε με τον Σ. Βαλυράκη καθώς του ζητούσε να μην ψαρέψει στην περιοχή. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας μάλιστα επικαλέστηκε μάρτυρα που παρακολούθησε τη σκηνή από απόσταση 500 μέτρων. Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι ο καπετάνιος του αλιευτικού μετά τον καβγά, άρχισε να κάνει κυκλικές κινήσεις γύρω από το φουσκωτό του Σ. Βαλυράκη με αποτέλεσμα από τον κυματισμό που προκλήθηκε, να πέσει στη θάλασσα ο πρώην υπουργός. Οπως υποστήριξε ο Γιώργος Σπύρου ο Βαλυράκης είναι απίθανο να χτυπήθηκε από την προπέλα του ίδιου του του φουσκωτού, αλλά το χτύπημα στο κεφάλι προκλήθηκε από την προπέλα του αλιευτικού. Κάλεσε δε τον καπετάνιο να προσέλθει αυτοβούλως στη Δικαιοσύνη και να πει τα πραγματικά περιστατικά λυτρώνοντας την οικογένεια Βαλυράκη από το μαρτύριό της όπως είπε.

Η γυναίκα του Σήφη Βαλυράκη καταγγέλλει έγκλημα

Η γυναίκα του εκλιπόντος πρώην υπουργού, ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη καταγγέλει εγκλημα και ισχυρίζεται ότι υπήρξε εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, η κυρία Βαλυράκη υποστηρίζει: «Οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, ±που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της η κυρία Βαλυράκη καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, ο θάνατος του Βαλυράκη, οφείλεται σε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σημειώνεται ότι ο ιατροδικαστής εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού, που πιθανότατα προκλήθηκαν από την προπέλα του πλοίου.

Σύμφωνα με το Mega, στο πόρισμα αναφέρεται ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός, ενώ σύμφωνα με τους ιατροδικαστές δεν υπέστη κάποιο καρδιακό επεισόδιο.

Δείτε επίσης