Ελλάδα

Η καθηλωτική εξομολόγηση του Δ. Μοθωναίου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη (vid)

Συγκλονίζουν τα λόγια του ηθοποιού

mothonaiios

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος μίλησε για τα δικά του βιώματα σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου και του θεάματος.

Η Φαίη Σκορδά είχε προαναγγείλει τη συνέντευξη λέγοντας: «Συνάντησα στο σπίτι του τον Δημήτρη Μοθωναίο. Τις τελευταίες ημέρες μιλούσα μαζί του και καταλάβαινα ότι ήθελε να μιλήσει, αλλά ήθελα να είναι σίγουρος. Τελείωσε η συνέντευξη και αργά το βράδυ του έστειλα "θέλεις να παίξει η συνέντευξη;". Και μου λέει "αισθάνομαι πρώτη φορά χαρούμενος, σαν λυτρωμένος'". Είναι σαν να μοιράζεσαι το κακό, που δεν φταις εσύ, και το παίρνουν όλοι οι άλλοι που έχουν σιωπήσει όλα αυτά τα χρόνια και φεύγει από πάνω σου», δήλωσε η παρουσιάστρια. Ο ηθοποιός βρισκόταν μέχρι πρότινος στο πάνελ της εκπομπής «Πρωινό» από όπου και αποχώρησε.

Ο Δημήτρης Μοθωναίος είπε στη Φαίη Σκορδά: «Ακούω πάρα πολλά πράγματα, τα οποία με θυμώνουν. Πραγματικά δεν μπορώ να δεχτώ το σχόλιο "Γιατί τώρα". Μεγάλωσα σε μία οικογένεια με πολλή αγάπη, πολύ δομημένη. Οι γονείς μου καθηγητές, με μεγάλωσαν με αγάπη. Υπήρχε πρόσωπο στο πολύ στενό οικογενειακό μου περιβάλλον που με κακοποίησε πολύ μικρή ηλικία και εγώ δεν το αναγνώριζα ως κακοποίηση. Ξεκίνησε από τα 6 κατ' εξακολούθηση. Έκανε πράγματα τα οποία δεν μπορούσα και εγώ ο ίδιος να τα αντιληφθώ ως κακοποίηση ... αισθανόμουν ότι ο άνθρωπος αυτός με αγαπάει πάρα πολύ.

Είναι μνήμες που είναι θαμμένες μέσα στο σώμα. Έχω κάνει 11 χρόνια ψυχανάλυση για να δουλέψω αυτό που μου έχει συμβεί. Αναμνήσεις έχουν μπλοκαριστεί. Αυτός είναι ο μηχανισμός όταν συμβαίνει σε μία μικρή ηλικία. Εμένα αυτό με τρόμαξε. Ότι αγνοούσα όλα αυτά τα περιστατικά ήταν πίσω θαμένα στο μυαλό μου και όταν συνέβη κάτι πολύ χειροπιαστό που δεν μπορούσα να το αντικρούσω σε μία ηλικία μεγάλη, όταν ήμουν 26 χρόνων πια, τότε θυμήθηκα. Ήρθε ξανά αυτός ο άνθρωπος με προσέγγισε με έναν τρόπο και έκανε μία συγκεκριμένη κίνηση».

Μοθωναίος: «Σε μεγάλη ηλικία κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος με κακοποιούσε»


Δείτε επίσης