Ελλάδα

Κορωνοϊός: Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται σκληρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια

«Σε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση η Θεσσαλονίκη» εισηγούνται για τη συμπρωτεύουσα

lockdown_axaia

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων εν όψει των απογευματινών ανακοινώσεων από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Η εισήγηση προς την κυβέρνηση είναι να παραμείνει σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης η Θεσσαλονίκη, δίχως να μπει σε «lockdown».

Από εκεί και πέρα σκληρό lockdown εισηγούνται για Αχαΐα και Εύβοια. Μέχρι τώρα αυστηρά μέτρα με τα πάντα κλειστά ισχύουν στην πόλη της Πάτρας – με την περιοχή να συγκεντρώνει υψηλό ιικό φορτίο και τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ραγδαία αύξηση στους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία ενδεχομένως επηρεάσει και τα νοσοκομεία της Αττικής εάν το σύστημα υγείας εκεί “φορτωθεί” πολύ. Η Αχαΐα τις τελευταίες ημέρες καταγράφει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 94 περιστατικά.

Η Χαλκίδα είναι ήδη σε “κλοιό” περιορισμών – που έχει σημαντικό μερίδιο καθημερινά στην επιδημιολογική “πίτα”. Χθες, στην Εύβοια εντοπίστηκαν 35 κρούσματα. Στο “μικροσκόπιο” των ειδικών θα μπει και η Χαλκιδική – 23 κρούσματα χθες – που έχει καταταχθεί από την περασμένη Παρασκευή στο ίδιο καθεστώς με τη Θεσσαλονίκη και αυτό που ίσχυε και στην Αττική μέχρι την Τετάρτη, δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα και κλειστά όλα τα καταστήματα το Σάββατο.

Δείτε επίσης