Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σαρωτικοί οι έλεγχοι των αρχών χθες Δευτέρα 15/2 - «Βροχή» έπεσαν τα πρόστιμα

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 44.724 έλεγχοι

koronoios_elegxoi_metra

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν τη Δευτέρα, 15.02.2021 συνολικά 44.724 ελέγχους και κατέγραψαν 702 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 227.850€.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (39.598).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας – Μη τήρηση αποστάσεων

Μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα)

Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τρεις (3) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 5.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ-ουζερί, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ από 300 ευρώ πρόστιμο σε τρία (3) καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού καταναλωτών, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Σχηματίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ τρεις (3) δικογραφίες σε βάρος ατόμων, για μη τήρηση κατ’ οίκον περιορισμού, ενώ σε έναν εξ αυτών επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000€, στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 5.000€ πρόστιμο σε άτομο για μη τήρηση κατ’ οίκον περιορισμού, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και σε επιβολή προστίμου 3.000€ για ιδιωτική συνάθροιση σε οικία, ενώ επιβλήθηκε και από 300€ πρόστιμο ευρώ σε πέντε (5) συμμετέχοντες, στην Περιφέρεια Αττικής.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά (1.425) χίλιες τετρακόσιες είκοσι πέντε κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει ήδη αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν για κάθε περιοχή ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στην περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Δείτε επίσης