Ελλάδα

Λέκκας: Δεν προβληματίζει η σεισμική δραστηριότητα στη Ναύπακτο (vid)

Ο καθηγητής σημείωσε για τη «Μήδεια» πως η κρατική μηχανή κινήθηκε όπως έπρεπε να κινηθεί και πως το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας ήταν απαραίτητο

lekkas

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή της Ναυπακτίας, αλλά και για την κακοκαιρία «Μήδεια».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, πριν από την εκδήλωση του σεισμού, είχαν προηγηθεί άλλοι δέκα σεισμοί μεγέθους 2,5 με 4 βαθμούς, ενώ μετά τον σεισμό ακολούθησαν σεισμοί 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Πρόκειται για σμήνος σεισμών, οι οποίοι είναι αντίστοιχοι με εκείνους των Χριστουγέννων στην ίδια περιοχή. Χαρακτηριστικά αυτών των σεισμών είναι η ποσότητα, το μικρό μέγεθος και η συχνότητα.

Μια τέτοια σεισμική δραστηριότητα δεν προβληματίζει, δήλωσε και πρόσθεσε πως θα είναι επί επιτήρηση.

Για την κακοκαιρία «Μήδεια» υποστήριξε πως επρόκειτο για μια σφοδρή χιονοθύελλα, η οποία δε σηματοδοτεί μια φάση της κλιματικής αλλαγής. Θα φανεί, ωστόσο, από το εάν θα εκδηλωθούν και άλλα τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

Υποστήριξε επίσης, πως η κρατική μηχανή κινήθηκε όπως έπρεπε να κινηθεί και πως το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας ήταν απαραίτητο και καλώς έγινε.

Δείτε επίσης