Ελλάδα

Αφαίρεσε τον ορό αντιβίωσης ο Δ. Κουφοντίνας και δεν επιθυμεί ανάνηψη

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αφαίρεσε τον ορό της αντιβίωσης, που ως τώρα ήταν η μοναδική πηγή ενυδάτωσης του μετά και την απεργία δίψας που ξεκίνησε στις 22 Φεβρουαρίου

1

Ο απεργός πείνας και δίψας, Δημήτρης Κουφοντίνας αφαίρεσε τον ορό της αντιβίωσης ο οποίος αποτελούσε και την μοναδική πηγή ενυδάτωσής του. Μάλιστα, όπως δήλωσε σε συγγενείς και οικείους σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεών του, δεν επιθυμεί ανάνηψη.

Σημειώνεται ότι ο Κουφοντίνας βρίσκεται στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας λόγω της απεργίας πείνας που έχει ξεκινήσει από τις 8 Ιανουαρίου με την κατάσταση της υγείας του να χειροτερεύει συνεχώς. Στις 22 Φεβρουαρίου ξεκίνησε και απεργία δίψας. Αίτημά του είναι η μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, από τις φυλακές Δομοκού όπου και κρατείται.

Το τελευταίο διάστημα σειρά παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων έχουν πραγματοποιηθεί από άτομα που εκφράζουν στήριξη προς το πρόσωπό του.

Το βράδυ της Τετάρτης χιλιάδες χρήστες του Facebook ανήρτησαν μηνύματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στον προσωπικό λογαριασμό της Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και του πρωθυπουργού.

Οι πολίτες ζητούσαν όπως ανέφεραν να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας στη χώρα μας.


Δείτε επίσης