Ελλάδα

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα ζητά ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου

Ζήτησε, προβληματισμένος, να μάθει τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων με το νοτιοαφρικανικό στέλεχος, τα οποία στάθηκαν αφορμή για αυστηρά υγειονομικά μέτρα στο Δήμο

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα ζητά ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου

Η παράταση του lockdown στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου για ακόμη μια εβδομάδα (έως τις 8 Μαρτίου 2021), η οποία ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό, Νίκο Χαρδαλιά, ήταν η αφορμή για να επικοινωνήσει ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο δήμαρχος ζήτησε λεπτομέρειες σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στο Δήμο. Συγκεκριμένα, ζήτησε να μάθει τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων με το νοτιοαφρικανικό στέλεχος, τα οποία στάθηκαν αφορμή για αυστηρά υγειονομικά μέτρα στο Δήμο.

Δεν έκρυψε μάλιστα τον προβληματισμό του σχετικά με την αποτελεσματικότητα του τοπικού lockdown με δεδομένο ότι έκλεισε μια πόλη 150.000 κατοίκων, τη στιγμή που καθημερινά εισέρχονται και εξέρχονται από αυτή χιλιάδες άνθρωποι λόγω εργασίας.

Ο κ. Αρκουμανέας δεσμεύτηκε να δώσει στο δήμαρχο λεπτομερείς απαντήσεις, με όλα τα στοιχεία. «Είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας, οι οποίοι δοκιμάζονται οικονομικά και ψυχολογικά από τα παρατεταμένα αυστηρά υγειονομικά μέτρα και αναζητούμε απαντήσεις για τα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται για τον τόπο μας», επεσήμανε ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, εν αναμονή της επικείμενης ενημέρωσης.

«Η Δημοτική Αρχή θα τοποθετηθεί επί του θέματος, αφού λάβει τα στοιχεία και τις απαντήσεις που ζητήθηκαν» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δείτε επίσης