Ελλάδα

Αδερφή Χρήστου Μάτη: «Ο Κουφοντίνας δεν ανέλαβε την ευθύνη της πράξης του»

«Εγώ έχω πάει και στα δικαστήρια στον Κορυδαλλό. Και έχουμε τρελαθεί. Toυς βλέπαμε να γελάνε. Μας έπιανε ταραχή. Μέχρι που να πεθάνω θα το θυμάμαι», τόνισε η Ανθούσα Μάτη, αναφερόμενη στον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα

1

«Εχουν περάσει τόσα χρόνια και ο πόνος δεν φεύγει», εξομολογήθηκε η Ανθούσα Μάτη, αδερφή του αστυνομικού Χρήστου Μάτη που δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη κατά τη διάρκεια ληστείας σε τράπεζα στα Πετράλωνα. «Ημουν 32 χρονών όταν τον σκότωσαν και τώρα είμαι 70. Μεγάλωσα παιδιά, πάντρεψα παιδιά, έκανα εγγόνια και ακόμα αυτό το πράγμα δεν βγαίνει από μέσα μου. Έχουμε τρελαθεί», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο Open TV.

«Δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της πράξης του. Εγώ έχω πάει και στα δικαστήρια στον Κορυδαλλό. Και έχουμε τρελαθεί. Toυς βλέπαμε να γελάνε. Μας έπιανε ταραχή. Μέχρι που να πεθάνω θα το θυμάμαι», τόνισε ακόμη.


«Να κάτσει εκεί που είναι, εκεί που τον έχουν βάλει σε αυτή τη φυλακή και να μη ζητάει να έρθει στον Κορυδαλλό. Φυλακή η μία, φυλακή και η άλλη. Είχε καλομάθει στις άδειες ο κύριος. Ξέρετε πού μένω εγώ; Εγώ είμαι εδώ στην Άνοιξη και αυτός βολτάριζε στον Βαρνάβα και στην Αθήνα μέσα με τον γιο του. Εμένα ο αδελφός μου, πού κάνει βόλτες; Στον άλλο κόσμο;». «Ούτε θέλουμε να πεθάνει από την απεργία πείνας ούτε τίποτα. Ας κάτσει εκεί να κάνει την ποινή του όπως την κάνουν και άλλοι φυλακισμένοι», κατέληξε η κυρία Μάτη.

Υπενθυμίζεται πως την παραμονή των Χριστουγέννων του 1984 ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη μαζί με άλλα τρία μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης προσέφεραν ένα κουτί γλυκά στον αστυνομικό Χρήστο Μάτη που βρισκόταν σε τράπεζα στα Πετράλωνα και στη συνέχεια τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ.


https://www.youtube.com/embed/ugWg6yUybnU

Δείτε επίσης