Ελλάδα

Παπαγεωργίου: Πιθανότατα εντός της ημέρας θα στηθεί οικισμός για τους σεισμόπληκτους

Εφόσον στηθούν οι οικισμοί θα είναι άμεσα κατοικήσιμοι, υπάρχει υποδομή σε ρεύμα, νερό και αποχέτευση από το δήμο

Ç ÆÙÇ ÌÅÔÁ ÔÏÍ ÓÅÉÓÌÏ ÓÔÁ ×ÙÑÉÁ ÔÇÓ ÅËÁÓÓÏÍÁÓ(EUROKINISSI/ËÅÙÍÉÄÁÓ ÔÆÅÊÁÓ)

Πιθανότατα εντός της ημέρας θα στηθεί οικισμός για τους σεισμόπληκτους ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

«Πρέπει να είναι γύρω στα 500 άτομα που δεν είναι σε ξενοδοχεία και σε πρόχειρους καταυλισμούς. Προχθές μεταφέρθηκαν 460 άτομα σε έξι ξενοδοχεία σε Τρίκαλα και Λάρισα, και προσπαθούμε να στήσουμε τον κύριο οικισμό, υπάρχουν τροχόσπιτα, έρχονται και άλλοι οικίσκοι, τα μηχανήματα δουλεύουν για να στηθεί ο οικισμός, μπορεί και εντός της ημέρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Όπως διευκρίνισε, εφόσον στηθούν οι οικισμοί θα είναι άμεσα κατοικήσιμοι, υπάρχει υποδομή σε ρεύμα, νερό και αποχέτευση από το δήμο. Τα τροχόσπιτα αυτή τη στιγμή είναι περίπου 50 και έρχονται άλλοι τόσοι οικίσκοι, με στόχο να πετύχουμε να μη μείνει κανείς σε σκηνή. Επίσης υπάρχει σίτιση από τις ένοπλες δυνάμεις και σύμβαση με κέιτερινγκ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει τεθεί από προχθές από στο συντονιστικό σαν αίτημα στο υπουργείο Υγείας στον κ. Θεμιστοκλέους και στην Επιτροπή Εμβολιασμών, για κατ’ εξαίρεση εμβολιασμούς στους πληγέντες και τους μηχανικούς της ΔΑΕΦΚ.

«Προσπαθούμε να απαλύνουμε πόνο και τα προβλήματα, από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός, εστάλησαν δύο φορτηγά βοήθεια για τη δημιουργία πρόχειρων καταυλισμών, δημιουργείται υποδομή για την τοποθέτηση των οικίσκων, η ΔΕΔΔΗΕ είναι παρούσα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχουμε βλάβες, τα προβλήματα είναι εντοπισμένα σε Δαμάσι, Μεσοχώρι, Ζάρκο» δήλωσε ο ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε επίσης