Ελλάδα

Βασιλακόπουλος για δήλωση Κοτανίδου: Αδύνατο μία επιτροπή να μην έχει πάρει λάθος αποφάσεις (vid)

Όσα είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας

vasilakopoulos

Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν μετά τη χθεσινή δήλωση της Αναστασίας Κοτανίδου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία του κορωνοϊού, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος «έσπευσε» να τη δικαιολογήσει.

«Η επιτροπή προσπαθεί για το καλύτερο σε συνθήκες μεγάλης πίεσης. Δεν γίνεται μία επιτροπή να μην έχει πάρει λάθος αποφάσεις. Δεν γίνεται. Μίλησα με την κ. Κοτανίδου χθες το βράδυ, ήταν κάτι που είπε με χαλαρή διάθεση και δεν πίστευε ότι πήρε τέτοιες διαστάσεις, δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής που δεν είναι μέλος της Επιτροπής.

«Από όλα τα κράτη της ΕΕ, είμαστε ίσως στις 5 πρώτες χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας και αυτό είναι αποτέλεσμα και του έργου της επιτροπής», υπογράμμισε. Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι δηλώσεις της κ. Κοτανίδου δημιουργούν περιθώρια για αμφισβήτηση και σχόλια. «Υπάρχουν προσεγγίσεις και επιστημονικές ασάφειες, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα σωστά», τόνισε.

Όσον αφορά στο υγειονομικό κομμάτι, ο καθηγητής σημείωσε ότι οδεύουμε προς την έξοδο. «Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά περισσότερα. Ούτως ή άλλως δεν εφαρμόζεται το lockdown. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να ομονοήσουν. Δεν γίνεται εν μέσω πανδημίας να διαδηλώνουμε κάθε μέρα» ανέφερε. Πάντως, σύμφωνα με τον καθηγητή, η θνητότητα είναι η μισή σε σχέση με τον Νοέμβριο ακόμη και αν το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.

«Μέχρι ο εμβολιασμός να λύσει το πρόβλημα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά να τηρούμε τις αποστάσεις». Όσον αφορά το εμβόλιο της Astrazeneca και τα νοσήματα που εμφανίστηκαν, τόνισε ότι πρέπει να συγκριθεί ένα μεγάλο δείγμα εμβολιασμένων και μη για να αποδειχθεί ότι ευθύνεται το εμβόλιο για τις θρομβώσεις. «Κάποιος θα μπορούσε να πάθει θρόμβωση και χωρίς να έχει εμβολιαστεί», είπε.


https://www.youtube.com/watch?v=EUsDo9Bjq6M&t=2s

Δείτε επίσης