Ελλάδα

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το τροχαίο έξω από τη Βουλή

Τι προκύπτει από την ανάλυση των κανόνων εισόδου οχημάτων στη Βουλή αλλά και από το βίντεο του δραματικού συμβάντος

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το τροχαίο έξω από τη Βουλή

Νέα στοιχεία σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε υπηρεσιακό αυτοκίνητο έξω από τη Βουλή με αποτέλεσμα τον πολύ θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Από την ανάλυση των κανόνων εισόδου οχημάτων στη Βουλή αλλά και από το βίντεο του δραματικού συμβάντος αποκαλύπτονται νέες παράμετροι του ατυχήματος.

Πρώτο και καθοριστικό συμπέρασμα είναι ότι η στροφή στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας του υπηρεσιακού οχήματος που οδηγούσε ο συνοδός ασφαλείας της κυρίας Μπακογιάννη είναι, με βάση τις διαδικασίες της Βουλής που έχει ορίσει η ελληνική αστυνομία, παράνομη αφού όταν στα οχήματα δεν επιβαίνουν υπουργοί και βουλευτές δεν εισέρχονται από εκείνο το σημείο, αλλά τους έχουν δοθεί εντολές να εισέρχονται στο γκαράζ ή σε άλλες εισόδους από τη Λεωφόρο Αμαλίας. Από την πλευρά δηλαδή της πλατείας Συντάγματος.


Επίσης, ο οδηγός του οχήματος έστριψε παρότι στο σημείο δεν υπήρχε τροχονόμος που ρυθμίζει την είσοδο των οχημάτων στο προαύλιο της Βουλής. Δεν έκανε ούτε ηχητικό σήμα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο του προαύλιου της Βουλής.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κινήθηκε μόνος του, με αυθαίρετο τρόπο. Αρκέστηκε στο γεγονός ότι του παραχώρησε προτεραιότητα ο οδηγός ταξί, που κινείτο στην αριστερή λωρίδα της ανόδου, μη αντιλαμβανόμενος ότι από τη δεξιά λωρίδα ερχόταν με σχετικά μεγάλη ταχύτητα -χωρίς ωστόσο να έχει παραβιάσει κόκκινο- ο άτυχος άνδρας ο οποίος τον χτύπησε στο πίσω δεξιά φανάρι.

Δείτε επίσης