Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Κάμψη από την επόμενη εβδομάδα - Τι είπε για το άνοιγμα της αγοράς

Τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας καφέ και εστιατορίων σε εξωτερικούς χώρους, με 4 θαμώνες ανά τραπέζι

vasilakopoulos

Την εκτίμηση ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα καταγραφεί κάμψη του κορωνοϊού έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ νωρίτερα σήμερα.

Ο ίδιος επεσήμανε την ανάγκη ανοίγματος της αγοράς, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση μέσα στα σπίτια.

Συγκεκριμένα, είπε: «Θα υπάρχει μια κάμψη του ιού σε 1-2 εβδομάδες και ίσως να αρχίσουμε να τη βλέπουμε από την επόμενη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη μετάδοση μέσα στα σπίτια. Άρα πρέπει να μειώσουμε αυτές τις επαφές».

Πρότεινε το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου για τις μικρές επιχειρήσεις, με ραντεβού και SMS στο 13032 στις μεγάλες πόλεις ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα συνωστισμού και ελεύθερα τελείως στις κωμοπόλεις.

Παράλληλα, ο κ. Βασιλακόπουλος τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας καφέ και εστιατορίων σε εξωτερικούς χώρους, με 4 θαμώνες ανά τραπέζι.

Αναφορικά με τα self tests, τα οποία θα παρέχονται δωρεάν από τα φαρμακεία από τα τέλη του Μαρτίου, ο κ. Βασιλακόπουλος συνεχάρη την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε που θα διαθέσει δωρεάν αυτά τα τεστ, σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Γερμανία που οι πολίτες τα αγοράζουν.

«Όταν η νόσος είναι συχνή, δεν εφησυχάζουμε όταν έχουμε ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε να προσέχουμε σαν να ήμασταν θετικοί. Όταν έχουμε θετικό αποτέλεσμα, το πιστεύουμε και πρέπει να το πιστοποιήσουμε και μέσα από μια δομή υγείας. Σε αυτό που βοηθάνε πολύ τα τεστ είναι να βρούμε πολύ πιο γρήγορα τους θετικούς», ήταν τα λόγια του.

Δείτε επίσης