Ελλάδα

Εορτασμός της 25ης Μαρίου μέσω Webex

Στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα δίνουν εκδηλώσεις διαδικτυακά, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19

εορτασμός

Χωρίς παρελάσεις και μόνο με διαδικτυακές εκδηλώσεις στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης webex θα γίνει στα σχολεία ο εορτασμός για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας οι εκδηλώσεις θα γίνουν μόνο διαδικτυακά με εξαίρεση τα ειδικά σχολεία.

Συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:

  1. Στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται εκδηλώσεις διαδικτυακά, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
  2. Στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Π.Ε. και Δ.Ε. οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται δια ζώσης σχετικά με την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19. Οι μαθητές, που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές. Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών ειδοποιούνται οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών.
  3. Οι εν λόγω εκδηλώσεις είτε λαμβάνουν χώρα δια ζώσης είτε διαδικτυακά θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο (2) διδακτικών ωρών.
  4. Από την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναφέρεται στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, συνάγεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν μαθητικές παρελάσεις και, κατά συνέπεια, προετοιμασίες επιλογής μαθητών-τριών για τη συγκρότηση των τμημάτων παρέλασης.

Δείτε επίσης