Ελλάδα

25η Μαρτίου: Αυτό είναι το μενού στο Προεδρικό Μέγαρο

Δια χειρός Λευτέρη Λαζάρου

to-proedriko-megaro-sto-istoriko-ktirio-tis-irwdou-attikou_3.w_hr (1)

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου επιμελείται το μενού του επίσημου γεύματος που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Το μενού μυρίζει ...θάλασσα και περιέχει τοπικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στο δείπνο θα παραστούν ο Ρώσος πρωθυπουργός, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η σύζυγός του, καθώς και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας.

Αυτό είναι το μενού:

Πρώτο πιάτο θα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Η σούπα, θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.

Στην συνέχεια οι καλεσμένοι θα γευτούν φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.

Το επιδόρπιο με προϊόντα της ελληνικής γής αφού θα έχει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.

Τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα.

Δείτε επίσης