Ελλάδα

Δημοσκόπηση Alpha: H διαφορά των κομμάτων - Τι λένε οι πολίτες για τα μέτρα, τις διαδηλώσεις και την αστυνομική βία

Δημοσκόπηση του Alpha καταγράφει τη διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ αν γίνονταν σήμερα εκλογές - Οι πολίτες απαντούν επίσης για τα περιοριστικά μέτρα, την επίταξη γιατρών και τις διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας

Δημοσκόπηση

Μία νέα δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, από την εταιρεία Marc. Η έρευνα έγινε το χρονικό διάστημα 19-22 Μαρτίου σε δείγμα 1.003 ατόμων.

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν σχετικά με τους περιορισμούς που έχει επιβάλει η πανδημία στη χώρα μας ενώ απάντησαν τι θα ψήφιζαν σήμερα αν γίνονταν εκλογές.

Τι κατέγραψε η Δημοσκόπηση

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 36,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,5% (διαφορά 15,6 μονάδων). Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,2%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,8% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 11,7%.

Αναφορικά με τους περιορισμούς που επικρατούν στην κυκλοφορία των πολιτών, το 65,5% επιθυμεί αυτοί να χαλαρώσουν, το 17,7% να διατηρηθούν ενώ το 13,5% να γίνουν πιο αυστηροί.

Χαρακτηριστική για τις αντοχές των πολιτών η νέα δημοσκόπηση του Alpha


Για τους περιορισμούς στο λιανεμπόριο, το 85,9% ζητά να χαλαρώσουν. Να διατηρηθούν επιθυμεί το 7,3% ενώ το 5% ζητά να αυστηροποιηθούν.

Αναφορικά με την λειτουργία της εστίασης, το 75% θέλει την χαλάρωση των περιορισμών έναντι του 22,3%.Οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 73,2% ότι συμφωνούν με την επιστράτευση των γιατρών ενώ το 20,3% διαφωνεί.

Σχετικά με τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, το 57,3% τα θεωρεί μεμονωμένα, το 20,9 τα χαρακτηρίζει ως «αρκετά» ενώ το 19,7% κάνει λόγο για αστυνομοκρατία από την οποία κινδυνεύει η δημοκρατία.


Σχετικά με τις διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας, το 68,6% θεωρεί ότι πρέπει να αποφεύγονται ενώ το 30,1% συμφωνεί με τη διεξαγωγή τους.

Τέλος, αναφορικά με την αξιολόγηση της κυβέρνησης μετά από 1,5 χρόνο διακυβέρνησης, το 52,7% την αξιολογεί «θετικά/μάλλον θετικά» ενώ το 46,5% «αρνητικά/μάλλον αρνητικά». Τον ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν «θετικά/μάλλον θετικά» το 77,8% ενώ το 20,1% «αρνητικά/μάλλον αρνητικά».


https://www.youtube.com/embed/TGMsZ1iYhTY

Δείτε επίσης