Ελλάδα

25η Μαρτίου - 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση - Σήμερα οι λαμπροί εορτασμοί

Η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 – Στις 8 το πρωί η έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη - Οι βολές από τον Λυκαβηττό και η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση

sintagma_25h

Ανοίγει και επίσημα σήμερα Πέμπτη το πρωί στις 8:00 με την έπαρση της Γαλανόλευκης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ένας εορτασμός, που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών τις οποίες επιβάλλει η πανδημία θα έχει περιορισμούς, αλλά δεν θα στερηθεί της λαμπρότητας που απαιτεί η επέτειος για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην τελετή έπαρσης της σημαίας στην Ακρόπολη, όπου θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ψάλει τον εθνικό ύμνο η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Ωστόσο δύο ώρες νωρίτερα, με έναν άλλο ιδιαίτερο συμβολισμό και σε μια ιδιαίτερα συμβολική ώρα, θα σηματοδοτηθεί η έναρξη των σημερινών εορτασμών για την επέτειο των 200 ετών. Στις 06:21 το πρωί, θα γίνουν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού, κάτι που θα επαναληφθεί άλλες δυο φορές μέσα στην ημέρα. Στις 08.31 θα γίνουν άλλες 21 χαιρετιστήριες βολές και στις 18.41, επίσης 21 βολές.

Στις 08:30, θα γίνει η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 09:20 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους ξένους ηγέτες, θα ακολουθήσει ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.

Η στρατιωτική παρέλαση


Δείτε επίσης