Ελλάδα

Ριφιφί στο Ψυχικό - Μαρακάκης: Ερευνάται αν ο δράστης ήξερε για το περιεχόμενο των θυρίδων

Ο 58χρονος φερόμενος ως δράστης οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα

κλοπή

Για την υπόθεση του «χρυσού» ριφιφί στο Ψυχικό μίλησε νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, ο οποίος υπερασπίζεται τα θύματα της ληστείας.

Ο κ. Μαρακάκης τόνισε ότι «το δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος παρακολουθείται εδώ και αρκετούς μήνες, σημαίνει ότι οι Αρχές έχουν ένα μίνιμουμ βεβαιότητας ότι πίσω από τη διάρρηξη βρίσκεται εκείνος».

Σχετικά με τις δηλώσεις της συζύγου του κατηγορουμένου, η οποία είπε πως ο 58χρονος είναι αθώος και ότι δεν γίνεται να ανοίξουν οι θυρίδες με ένα κατσαβίδι, ο κ. Μαρακάκης επικαλέστηκε την εξέταση του πραγματογνώμονα.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως ο πραγματογνώμονας «έχει διαπιστώσει χωρίς αμφιβολία, ότι τα τέσσερα αυτά ντουλάπια, γιατί δεν είναι απλές θυρίδες, ανοίχτηκαν με ένα μεγάλο κατσαβίδι και ο λόγος ο οποίος άνοιξε πολύ πιο εύκολα ένα κατσαβίδι ένα ντουλάπι σε σύγκριση με μία απλή θυρίδα συρταρωτή ήταν γιατί έχει μεγαλύτερο μήκος το πορτάκι και αντέχει σαν μοχλός περισσότερο».

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος, ο πραγματογνώμονας, κατά την προσομοίωση, άνοιξε τα ντουλάπια σε λιγότερο από πέντε λεπτά και έχει την απόλυτη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος άνοιξε τα ντουλάπια με το ίδιο κατσαβίδι.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι ερευνάται αν ο κατηγορούμενος ήξερε το περιεχόμενο των θυρίδων που ανοίχτηκαν.

Δείτε επίσης