Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Το λιανεμπόριο μπορεί να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια

Όσα είπε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

eksadaktulos1

Συμμετέχοντας στη συνέντευξη Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα το λιανεμπόριο και αφού νωρίτερα βρισκόταν στη συνεδρίαση της επιτροπής για τον κορωνοϊό, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υποστήριξε πως το λιανεμπόριο μπορεί να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια.

«Το να έχουμε ανοιχτά τα μικρά μαγαζιά με ρυθμίσεις που να αποκλείουν τον συνωστισμό στους εμπορικούς δρόμους θα βοηθήσει πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι εφόσον επικρατήσει μια άλλη αντίληψη, που φαίνεται ότι επικρατεί, σύντομα θα μπορέσουμε να αγοράσουμε παπούτσια και είδη που μέχρι τώρα παραλαμβάνουμε από κούριερ. Το λιανεμπόριο μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ουσιώδη επιβάρυνση στην επιδημιολογική κατάσταση. Δεν είναι ακίνδυνο, όμως έχει μικρότερο κίνδυνο. Το να έχουμε ανοιχτά τα μικρά μαγαζιά με ρυθμίσεις που να αποκλείουν τον συνωστισμό στους εμπορικούς δρόμους θα βοηθήσει πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις», είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, πριν επιστρέψει στη συνεδρίαση με τους συναδέλφους τους.

Δείτε επίσης