Ελλάδα

Θάνατος 63χρονης μετά τον εμβολιασμό στο Ίλιον: Τι έδειξε η νεκροψία

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

ekab_asthenoforo

Παλιό έμφραγμα έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στην 63χρονη στο Ίλιον, που πέθανε χθες μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς, σύμφωνα με την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου.

«Πρόκειται για μακροσκοπική εικόνα παλαιού εμφράγματος του μυοκαρδίου και πνευμονικού οιδήματος υπό περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής, προσθέτοντας ότι αυτό που βρέθηκε ήταν ένα παλαιό έμφραγμα και ένα πνευμονικό οίδημα και τα υπόλοιπα θα φανούν ιστολογικά.

Ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι το πόρισμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Σε ερώτημα του Νίκου Ευαγγελάτου αν πιστεύει πως ευθύνεται το εμβόλιο για τον θάνατο της γυναίκας, ο δικηγόρος απάντησε πως οι ενδείξεις υπάρχουν και πως πρέπει να διερευνηθεί εισαγγελικά ο θάνατός της, ώστε να προστατευτούν οι Έλληνες πολίτες.

Ο ίδιος προσθέτει ότι η γυναίκα είχε υποκείμενα, που έχει το 50% του πληθυσμού σε αυτή την ηλικία. Η άτυχη γυναίκα εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca, παρέμεινε στον χώρο για μισή ώρα και μετά από 20 λεπτά τη βρήκαν πεσμένη σε παγκάκι.

Νωρίτερα, κύκλοι του υπουργείου Υγείας τόνισαν, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ότι ο θάνατος δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον εμβολιασμό. Στο Κέντρο Υγείας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, έγιναν και δύο ενέσεις αδρεναλίνης για το ενδεχόμενο αλλεργικού σοκ.

Aυτόπτης μάρτυρας μίλησε σήμερα το πρωί στο Open για την υπόθεση.

Ο άνδρας διατηρεί κατάστημα δίπλα από το Κέντρο Υγείας και όπως περιγράφει αρχικά «καθόμουν έξω από το κατάστημά μου, είδα την κυρία βγήκε από το Κέντρο Υγείας, προχώρησε μερικά μέτρα, κάθισε σε ένα παγκάκι και μετά από μισή ώρα βγήκαν οι γιατροί με καροτσάκι και την πήραν και την πήγαν ξανά μέσα».

«Υπήρξαν κάποιοι γείτονες που έτρεξαν να τη βοηθήσουν και άμεσα κάλεσαν το Κέντρο Υγείας και βγήκαν όλοι», πρόσθεσε.

Ο ίδιος είπε ότι η γυναίκα όταν πέρασε μπροστά από το κατάστημά του δεν είχε χάσει τις αισθήσεις της.

«Από ό,τι έμαθα από γείτονες, αισθάνθηκε κάποια ζάλη μάλλον και την είδαν και κάλεσαν το Κέντρο Υγείας» είπε ο σχετικά με το αν η γυναίκα είπε ότι δεν ένιωθε καλά.

Δείτε επίσης