Ελλάδα

Καραμανλής: «Δεν έχει αποδειχθεί ότι τα Μέσα Μεταφοράς είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού»

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

karamanlis

Ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, απέρριψε τους ισχυρισμούς πως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν υψηλές εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν έχει επιστημονικώς αποδειχθεί, παραδέχτηκε όμως πως όπως και σε κάθε κλειστό χώρο, έτσι και τα ΜΜΜ, είναι «υποψήφιες εστίες μετάδοσης».

Συμπληρώνοντας, είπε πως σε σχέση με πέρυσι έχουν γίνει διορθωτικές κινήσεις με αύξηση δρομολογίων, καθώς ο στόλος των λεωφορείων αυξήθηκε κατά 50%.

Επανέλαβε δε, ότι μέσα στις πρώτες μέρες του Απριλίου θα ενσωματωθούν και επιπλέον 300 λεωφορεία, μισθωμένα (leasing), ώστε να εξυπηρετηθούν κι άλλα δρομολόγια. Παράλληλα σημείωσε ότι λόγω της πανδημίας, έχει παρατηρηθεί ότι οι πολίτες χρησιμοποιούν λιγότερο πλέον τα ΜΜΜ. Εξήγησε δε, πως γίνεται προσπάθεια να μην υπάρχει πληρότητα άνω του 65%, αλλά παραδέχθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι εύκολο να τηρηθεί.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Καραμανλής διαφωνεί και με τον ίδιο του τον εαυτό

Πυρά στον Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν διαφωνεί μόνο με τα επιστημονικά δεδομένα, διαφωνεί και με τον ίδιο του τον εαυτό.

«Χώροι δουλειάς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, τις βασικές εστίες μετάδοσης της πανδημίας. Η πραγματικότητα όμως δεν φαίνεται να συγκινεί τον κ. Καραμανλή. Σε σημερινή του συνέντευξη στο Θέμα 104,6, αμφισβήτησε την άποψη ότι τα Μέσα Μεταφοράς αποτελούν εστία υπερμετάδοσης. Ο κ. Καραμανλής δεν διαφωνεί μόνο με τα επιστημονικά δεδομένα, διαφωνεί και με τον ίδιο του τον εαυτό. Το δικό του υπουργείο, με τροπολογία στις 10 Μαρτίου, παραδεχόταν ότι η “χρήση των ΜΜΜ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους διάδοσης του κορωνοϊού»" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τον κ. Καραμανλή ότι: η γη δεν είναι επίπεδη, τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός, τα Μέσα Μεταφοράς αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Καλό θα ήταν λοιπόν, τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και συνολικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, να σταματήσουν τουλάχιστον να κοροϊδεύουν τους πολίτες που καθημερινά στοιβάζονται στα Μέσα Μεταφοράς. Είναι φανερό ότι ούτε έχουν, ούτε ενδιαφέρονται να αποκτήσουν σχέδιο για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Δείτε επίσης