Ελλάδα

Όμιλος Σαρακάκη: Ανέλαβε τη χορηγία της Ελληνικής Σχολής Σκύλων Οδηγών

ΟΌμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στηρίζει την Ελληνική Σχολή Σκύλων Οδηγών «Λάρα», αναλαμβάνοντας τη χορηγία της

Sarakakis 04 04 21

Στηρίζει την Ελληνική Σχολή Σκύλων Οδηγών «Λάρα», αναλαμβάνοντας τη χορηγία της ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, που μετρά σχεδόν έναν αιώνα ηγετικής παρουσίας στην επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας και μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες Εταιρικής Υπευθυνότητας, αγωνίζεται για ένα θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα.

Στο πλαίσιο αυτό, με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του, πολύ συχνά στηρίζει οργανισμούς και φορείς κοινωνικής πρόνοιας.

Συγκεκριμένα, οι Επιχειρήσεις Σαρακάκη προσφέρουν τη φροντίδα τους και σε μία ακόμη ιδιαίτερη ομάδα, αυτήν των σκύλων-οδηγών ανθρώπων με οπτική αναπηρία, παραχωρώντας ένα αυτοκίνητο για τις ανάγκες της Σχολής.

Ειδικότερα, η Ελληνική Σχολή Σκύλων Οδηγών Λάρα, είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολών Σκύλων-Οδηγών (International Guide-Dog Federation) και αποστολή της είναι να εκπαιδεύει και να παρέχει εντελώς δωρεάν σκύλους-οδηγούς σε άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης ξεπερνούν τα 200.000 στην Ελλάδα, είναι προφανές ότι κάθε προσπάθεια βελτίωσης της ζωής τους είναι επιβεβλημένη.

Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών αποτελούν τον ιδανικότερο σύντροφο για την αυτόνομη, ποιοτική κι ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων με απώλεια όρασης.

Πρόκειται για σκύλους-οδηγούς οι οποίοι επιλέγονται από προγράμματα επιλεκτικής εκτροφής, κοινωνικοποιούνται κι εκπαιδεύονται με θετικό τρόπο για περίπου ενάμιση έτος.

Η Ελληνική Σχολή Σκύλων Οδηγών Λάρα, εκπαιδεύει τόσο τις ομάδες χειριστών όσο και τους σκύλους-οδηγούς τυφλών ακολουθώντας τα υψηλότερα διεθνή στάνταρ εκπαίδευσης. Με αυτό το τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους με μερική ή ολική απώλεια όρασης, να μπορούν να μετακινούνται παντού με ασφάλεια.

Σημειώνεται πως ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ως Επίσημος Εισαγωγέας και Διανομέας αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, φορτηγών, λεωφορείων, και μηχανημάτων, εκπροσωπεί εδώ και δεκαετίες καταξιωμένους και αξιόπιστους, διεθνείς κατασκευαστές όπως Honda Motor, Mitsubishi Motors, Volvo, Komatsu, Massey Ferguson κ.ά, και έχει θέσει ως στόχο την φροντίδα και την βελτίωση της ζωής όλων των οδηγών.

Δείτε επίσης