Ελλάδα

Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών με «ειδικό» πελατολόγιο στην Κάλυμνο

Τι βρήκε η αστυνομία

Κάλυμνος

Αστυνομικές δυνάμεις της Καλύμνου εξάρθρωσαν δύο ανεξάρτητα κυκλώματα που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην οργανωμένη διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης στο νησί.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, συνελήφθησαν σε Κάλυμνο και Αττική 8 αρχηγικά μέλη-πυρήνες των εγκληματικών ομάδων, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά 29 άτομα.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διεύθυνσης-συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, προμήθειας-κατοχής-διακίνησης ναρκωτικών, παραβίασης περιορισμών διαμονής και οπλοκατοχής.


Κατασχέθηκαν 115,6 γρ. κάνναβης, ποσότητες ηρωίνης και άγνωστης σύστασης χημικής ουσίας, 8 οχήματα, 4 μαχαίρια, 16 κινητά τηλέφωνα, εξοπλισμός διαμοιρασμού ναρκωτικών, ζυγαριά ακριβείας, 2.200 ευρώ κά.

Για τον τερματισμό της εγκληματικής δραστηριότητας των δύο κυκλωμάτων και τη σύλληψη των μελών τους, σχεδιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων και υλοποιήθηκε με επιτυχία εκτεταμένης κλίμακας συντονισμένη και ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Καλύμνου και της Αττικής.


Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Κω και τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Β’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκάνησου.

Όπως προέκυψε, τα μέλη των δυο κυκλωμάτων είχαν αναπτύξει μεγάλο δίκτυο διακίνησης, με παράλληλη δράση που χρονολογείται τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2020, ήταν διαρθρωμένοι ιεραρχικά και οργανωμένοι σε υποομάδες με ξεχωριστή αποστολή, στόχευαν σε συγκεκριμένο «πελατολόγιο» χρησιμοποιώντας ιδιωτικά οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες), καθώς και κωδικοποιημένη ορολογία για τις συναλλαγές τους.


Κατά τον χρόνο διερεύνησης της υπόθεσης, τα δύο κυκλώματα προέβησαν σε 400 δοσοληψίες ναρκωτικών, διακινώντας περισσότερα από 4,3 κιλά κάνναβη και 100 γραμμάρια κοκαΐνη αποκομίζοντας πάνω από 68.000 ευρώ.

Oι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.
Δείτε επίσης